Events Telefoane Mobile

LG AndroidLa sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat si campania 7 zile fara laptop, in cadrul careia Victor Kapra a renuntat, timp de o saptamana, la laptop, in favoarea telefonului LG GW620, primul telefon LG cu sistem de operare Android. La finalul acestei campanii, i-am adresat o serie de intrebari, despre telefonul LG, despre sistemul Android, dar si despre evolutia telefoanelor mobile in viitorul apropiat. Intrebarile si raspunsurile aferente, le veti regasi mai jos:

I: Cum ai “supravietuit” 7 zile fara laptop? Ce functie a telefonului LG GW620 ti s-a parut cea mai utila in aceasta perioada?

Viitorul este clar al Internetului mobil. Nu o spun eu, ci strategi ai gigantilor IT&C, de la Microsoft, Google si pana la Deutsche Telecom si Orange. Mobilitatea este o evolutie normala: computerul tip desktop dispare incetul  cu incetul, notebook-ul ii ia locul, iar in ultimii ani vedem ca telefonul mobil de tip smart incepe sa erodeze din felia notebook-ului sau a netbook-ului. Urmatorul pas va fi smartbook-ul, spun unii analisti, adica un hibrid intre avantajele telefonului inteligent si cele ale netbook-ului.  Utilizatorul  vrea sa aiba acces la transferul de date oriunde si oricand: e stupid sa astepti sa ajungi acasa sau la birou pentru a citi mail-urile sau a cauta ceva pe Internet. Mai mult, e o problema de eficienta.
Plus ca mai toate corporatiile importante lucreaza intens la convergenta aplicatiilor – bazata pe IP – pe cele trei ecrane care ne domina viata: computer, telefon, televizor. Intr-un  orizont de 2-3 ani vom putea accesa, sincroniza  si partaja informatiile aproape automat pe aceste trei display-uri. Deja in Europa au aparut astfel de servicii si vor ajunge si la noi. Un exemplu: daca te-ai asezat seara la televizor, vei putea sa citesti mail-urile urgente pe ecranul acestuia, fara sa mai deschizi telefonul sau computerul.
De aceea, “7 zile fara laptop” a fost un experiment interesant, distractiv. Nu am simtit acut lipsa laptopului, mi-am desfasurat activitatea corect, la timp si poate mai eficient, pentru ca a trebuit sa fiu mai concis in comunicarea scrisa. As exagera daca as spune ca un smartphone poate inlocui cu totul  laptopul, dar progresele pe care le-a facut acest device odata cu aparitia noilor sisteme de operare sunt importante.

Evident ca aplicatia cea mai folosita in aceasta perioada a fost cea de e-mail, apoi browser-ul de Internet. La LG GW620 mi-a mai placut mult si SN Manager, care aduna intr-o fereastra toate conturile de retele sociale (Twitter, Facebook etc) pe care le poti administra foarte usor. Iar programele de editare foto/video probabil ca sunt cele mai evoluate de pe piata smartphone-urilor. Plus ca share-uirea continutului (fotografii, clipuri video) prin Internet este rapida si usoara.

I: Cat de usor / greu crezi ca i-ar fi unui utilizator de nivel mediu sa foloseasca functiile telefonului LG GW620?
Oricine are deja experienta produselor Google nu va intampina nicio dificultate in a exploata la maximum LG GW620. E intuitiv, nu trebuie sa umbli cu manualul telefonului dupa tine.

I: Ai instalat aplicatii din Android Market?
Android Market este un loc fascinant pentru ca gasesti foarte multe aplicatii, unele care coaguleaza comunitati bazate pe anumite interese. Evident ca la inceput am cautat chestii absolut necesare: WordPress, Twitter (pana sa utilizez SN Manager).

I: Fiind un bun cunoscator al domeniului, care crezi ca sunt avantajele Android fata de celelalte sisteme de operare?
N-as vrea sa raspund superficial la aceasta intrebare, pentru ca mai am de sapat in domeniu. In orice caz, Android este un sistem de operare foarte stabil, vine cu forta Google in spate si are cam tot ce trebuie pentru a trasforma un smartphone intr-un veritabil birou mobil care functioneaza si ca centru de entertainment cand e cazul.

HR
HR
Ajouter un commentaire