Events

In fiecare an, in Statele Unite, LG Electronics invita cei mai talentati designeri sa prezinte viziunea lor asupra telefoanelor viitorului. In editia acestui an, LG s-a alaturat companiilor AutoDesk, un lider in design 2D si 3D, inginerie si software recreational, si crowdSPRING, un market online pentru servicii creative.
Astfel, din sute de propuneri de design, LG a premiat peste 40.

lg1

Concursul din acest an a fost jurizat de catre Russell Bobbitt, un specialist in recuzita de film care a lucrat, printre altele, pe platourile Star Trek, Iron Man si Iron Man 2™. Russell Bobbitt a jurizat concursul in calitate de invitat, iar dupa multe deliberari a acordat premiul Prop Master’s Choice Award creatiei lui Dua Xiong’s, intitulata “Flutter”. Avand un ecran OLED cu scroll radial, telefonul Flutter a castigat o multime de premii, precum si sansa de a aparea in urmatorul blockbuster in cadrul caruia va lucra Russell Bobbitt. Telefonul a fost deja conceput ca replica si a fost prezentat la un eveniment promotional Iron Man 2.

lg2

Peste 400 de modele de telefoane au intrat in competitia care a beneficiat de premii in valoare de peste 80.000$, iar participantii au produs o intreaga gama de gadgeturi, pe cat de atragatoare, pe atat de functionale. Pentru a ajuta participantii sa isi prezinte ideile intr-un mod propice si pentru a le prezenta un scurt ghid al participarilor din anul precedent, LG a pus la dispozitia acestora un template, pe website-ul competitiei.

Toate participarile au fost jurizate dupa 3 criterii: creativitate/originalitate (40%), indeplinirea necesitatilor (30%), si fezabilitate (30%). Printre cei 15 membri ai juriului din acest an s-a numarat si Gwen Frederick – concurenta in editia anului trecut – momentan angajata LG, datorita propunerilor inovatoare, care i-au adus doua Mentiuni.

Locul I a fost castigat de catre echipa formata de catre Zack Filbert, Chris Carpenter, James Connors si Kees Luyendijk, patru studenti ai sectiei de Design Industrial din cadrul Universitatii Virginia Tech. Astfel, echipa a folosit un set de interfete si forme inovatoare care au avut drept rezultat un smartphone multi-premiat, ale carui detalii tehnice raman confidentiale pana in momentul in care LG il va lansa pe piata.

Locul II apartine unui telefon numit Premium, telefon ce beneficiaza de o interfata 3D care se poate conecta la diverse masini, astfel dand utilizatorului control asupra anumitor functii ale acestora. Demn de mentionat este faptul ca omul din spatele acestui telefon, Nouphone Bansasine, este designer de masini.

lg3

Printre miile de idei inovatoare, cele care s-au bucurat de un adevarat succes au fost cele adresate persoanelor cu dizabilitati.

O alta mentiune, numita Surface, este un telefon tip ceas cu o forma unica, adresat persoanelor cu deficiente de vedere, Surface este prevazut cu o tastatura Braille, pentru ca utilizatorul sa poata distinge tactil in ce mod de folosire se afla telefonul.

Desi nu a castigat, conceptul telefonului-chitara a uimit multa lume, foarte multi participanti fiind distrati de idee. Cateva din ideile castigatoare vor fi testate de catre consumatori, iar cele care vor primi un raspuns pozitiv vor fi implementate. Ramaneti pe aproape pentru detalii!

lg4

HR
HR
Ajouter un commentaire