Audio-Video

946788_10151462674368460_368056928_n

Intertek Green Leaf Mark, EU Ecolabel-ul Comisiei Europene si

EPEAT Registration atestă poziția de lider al LG Green

LG Electronics (LG) a anunțat astăzi că televizorul LG OLED cu ecran curbat a fost certificat ca fiind eficient energetic și că a fost proiectat cu gândul la mediul înconjurător, de către trei corpuri de certificare separate: Intertek, Comisia Europeană și de Electronic Product Environmental Assessment Tool sau EPEAT.

 

“Definiția de astăzi a inovației este legată în egală măsură de cât de mică este amprenta pe care un produs o lasă asupra mediului, cât și de progresul tehnologic pe care acesta îl aduce”, spune Il-geun Kwon, directorul centrului LG Electronics Home Entertainment R&D. Cel mai recent televizor LG OLED este dovada angajamentului nostru de neclintit față de proiectarea și fabricarea unor produse care consumă eficient energia, fără a sacrifica din beneficiile pe care acestea le aduc în viețile clienților noștri.”

 

Pentru a obține emblema Green Leaf de la Intertek, un produs trebuie să poată face față celui mai stringent set de standarde de performanță și de fabricare. Pe lângă utilizarea unei divizii multilaterale de teste pentru a evalua impactul pe care produsul respectiv îl are asupra mediului înconjurător, Intertek mai investighează de asemenea, tehnologia și metodele folosite pe parcursul procesului de fabricare. O ștampilă de aprobare de la In-tertek, una dintre cele mai repectate organizații de testare și certificare din lume, este văzută ca o garanție a calității și a performanței.

 

Televizorul LG OLED cu ecran curbat a castigat de altfel si premiul EU Ecolabel, oferit de catre Comisia Europeana. Aceasta eticheta de prestigiu certifica faptul ca un produs a fost fabricat fara a afecta in mod negativ mediul inconjurator. Comisia Europeana (CE) este de departe cel mai respectat si influent corp executiv al Uniunii Europene (UE) si reprezinta un rol principal in presiunile facute pentru cresterea sustenabilitatii mediului inconjurator in regiune.

 

Subliniind în continuare certificările sale verzi, televizorul LG a fost plasat în registrul EPEAT al dispozitivelor electronice proiectate și construite într-un mod responsabil. EPEAT este o organizație non-profit care publică un registru global al produselor electronice ecologice, orientat atât spre beneficiul clienților cât și al producătorilor. Pentru a putea fi inclus în registrul EPEAT, un produs trebuie să fie în conformitate cu nu mai puțin de 24 de criterii ecologice raportate la eficiența energetică, posibilitatea de reciclare, împachetare, longevitate și reducerea folosirii materialelor dăunătoare mediului înconjurător și nu numai.

 

În crearea televizorului LG OLED cu ecran curbat a fost investită multă considerație, fiind un produs proiectat cu gândul la protejarea mediul înconjurător și care a jucat un rol important în procesul de certificare. Corpul televizorului este construit din plastic ranforsat cu fibră de carbon (PRFC), un material sustenabil care contribuie la forma subțire (4.3) și la greutatea redusă (17 kg) a ecranului LG de nouă generație. Și mulțumită tehnologiei patentate a companiei, Smart Energy Saving, televizorul OLED cu ecran curbat reduce utilizarea energiei cu 67%, în comparație cu televizoarele care utilizează tradiționalul ecran plat.

HR
HR
Ajouter un commentaire