Audio-Video

Cinema-3D

LG Cinema 3D atrage atentia consumatorilor si media prin tehnologia semnificativ superioara celorlalte existente in acest moment pe piata de profil. LG Cinema 3D duce tehnologia cu un pas inainte, prin tehnologia numita Film-type Patterned Retarder (FPR). Aceasta tehnologie prezinta culori 3D mult mai naturale, aplicand o metoda cat mai apropiata de modul in care percepem real informatia 3D.

Va prezentam in continuare cateva dintre diferentele notabile existente intre noile televizoare din gama LG CINEMA3D si televizoarele 3D conventionale.

Imagini tremurate vs. imagini clare

Televizoarele 3D conventionale folosesc ochelarii tip shutter, care inchid in mod constant lentilele  ochelarilor pentru a genera imaginile 3D. Acest “on-off” constant afecteaza in mod subconstient vizibilitatea continutului, iar utilizatorul va putea resimti stari de greata, datorita stresului suplimentar la care sunt supusi ochii. De asemenea, imaginile produse de catre ochelarii tip shutter se pot suprapune, cauzand asa-numitul efect “crosstalk”.

Spre deosebire de televizoarele 3D conventionale, LG CINEMA3D foloseste o tehnologie care este bazata pe o pelicula foarte subtire amplasata pe ecranul televizorului. Tehnologia FPR folosita a fost recunoscuta si de catre TUV si Intertek, televizoarele din gama CINEMA3D fiind primele televizoare 3D din lume certificate ca fiind “Flicker-free”.

Ochelari Conventional 3D vs LG Cinema3D

Televizor 3D conventional (ochelari tip shutter)

LG CINEMA 3D TV (Tehnologie FPR )

Metoda de generare a imaginii 3D

Genereaza imagini 3D prin blocarea artificiala a vederii catre ochiul drept, respectiv stang Genereaza imagini 3D cu ajutorul peliculei amplasata pe ecranul televizorului

Rezultat

Ochi obositi, stari de greata, dureri de cap Ochii sunt mult mai relaxati si puteti viziona pentru mai mult timp continut 3D

Ochelari grei vs. ochelari usori si confortabili

Ochelarii tip shutter sunt grei datorita constructiei si tehnologiei folosite. Daca avem in vedere ca au nevoie de baterii si inca un dispozitiv atasat pentru a vizualiza continut 3D, ne dam seama ca sunt foarte inconfortabili dupa o perioada de timp.

Ochelarii LG CINEMA 3D TV cantaresc mult mai putin decat ochelarii conventionali 3D. Diferenta consta in tehnologia FPR, care elimina din start dispozitivele auxiliare, precum receivere sau baterii. In plus, LG a pus la dispozitie lentile clip-on persoanelor care poarta ochelari de vedere.

Ochelari-Grei-Ochelari-Usori

Ochelari 3D conventionali

Ochelari LG CINEMA 3D

Caracteristici

 • Ochelarii sunt folositi in mod direct in generarea imaginilor 3D
 • Nu pot fi folositi cand semnalul intre televizor si ochelari este intrerupt
 • Primeste transmisia vizuala 3D prin intermediul panel-ului
 • Imaginea nu este distorsionata , indiferent de pozitie

Parti

Ecran polarizator, LCD, baterii, incarcator, buton on-off, etc Ecran polarizator

Greutate

Peste 40g 16g

Sincronizare

Trimite semnalele catre mai multe dispozitive3D, deci o pereche de ochelari poate fi sincronizata doar cu un televizor O pereche de ochelari poate fi folosita cu mai multe dispozitive 3D(proiector, laptop, monitor, etc)

Imagini 3D intunecate vs imagini 3D luminoase

Probabil ati observat pana acum ca imaginile 2D sunt mai luminoase decat cele 3D. Acest lucru este des intalnit in cazul televizoarelor 3D conventionale care folosesc ochelari tip shutter, a caror tehnologie duce la intunecarea imaginilor afisate. In concluzie, ochelarii si televizorul  deopotriva afecteaza calitatea imaginilor.

Calitatea imaginii in cazul televizoarelor din gama LG CINEMA 3D TV este influentata in mod direct de catre tehnologia 3D Light Boost, o pelicula foarte subtire ce acopera ecranul si corecteaza luminozitatea imaginilor rezultate, care sunt de 2 ori mai luminoase comparativ cu cele ale televizoarelor 3D concurente. Mai mult, televizoarele LG CINEMA3D pot genera pana la 200 de cadre (200hz) pe secunda, fata de televizoarele 3D conventionale, care genereaza aproximativ 50 de cadre/secunda (50 hz) .

Pozitii de vizionare fixe vs multiple pozitii de vizionare

Inca un dezavantaj al televizoarelor 3D clasice este pozitia de vizionare, care trebuie sa fie fixa. Deoarece ochelarii trebuie sa comunice constant cu televizorul, intoarcerea utilizatorului la un anumit  unghi va duce la pierderea semnalului si, drept-urmare va afecta calitatea imaginii 3D afisate.

Diferenta-Vizualizare-3D

Datorita tehnologiei FPR, ochelarii CINEMA 3D nu comunica cu dispozitive auxiliare, deci utilizatorul va putea sa se pozitioneze oriunde, fara ca imaginea rezultata sa fie afectata in vreun fel.

Diferenta-Unghiuri-Vizualizare

Deci, sa facem un mic rezumat al diferentelor intre tehnologia 3D conventionala si LG CINEMA3D:

Televizoare 3D conventionale

LG CINEMA 3D TV (tehnologie FPR)

Ochelari 3D

 • Ochi obositi, stari de greata, dureri de cap
 • Grei
 • Utilizatorul poate viziona un singur TV cu o pereche de ochelari
 • Greutate: peste 40
 • Imagini clare, fara efecte secundare precum crosstalk
 • Lentile clip-on pentru persoanele care poarta ochelari de vedere
 • Greutate: 16g

Luminozitate

 • Ecranul este intunecat datorita tehnologiei folosite
 • Luminozitate: 80niti
 • Imagini luminoase datorita tehnologiei 3D Light Boost.
 • Luminozitate: 150nits

Motion

3D Interpolation

50Hz TruMotion 200Hz

Pozitia de vizionare

Utilizatorul este restrictionat din punct de vedere al unghiului de vizionare Utilizatorul poate viziona continut 3D din orice pozitie

Unghi de vizionare

Utilizatorulpoate sa vizioneze imagini 3D la un unghi limitat (mai putin de 80 de grade) Utilizatorul poate vizualiza continut 3D din orice unghi (limitat la 180 de grade)

Dupa cum puteti vedea, datorita tehnologiei FPR, 3D Light Boost si a ochelarilor, LG CINEMA 3D TV este cea mai avansata tehnologie 3D disponibila pe piata momentan.

HR
HR
Ajouter un commentaire