Corporate

Speranta pentru Japonia

Corporate | 18 April 2011Comments Off

Mesaje-incurajare-japonia
Mesaje de incurajare pentru Japonia, din lumea intreaga – vezi albumul foto complet pe Facebook

Pe 11 martie, la ora 14:46, un val de apa a spulberat orasul Kesennuma, lasand in urma sa o serie de dezastre fara precedent. In doar cinci minute, micul oras a fost inghitit complet de catre tsunami-ul ce a survenit unui cutremur devastator, de 8.9 grade pe scara Richter.

Valul devastator a atins o inaltime de 37.9 metri, un dezastru similar fiind inregistrat in anul 1896, cand un val de 38.2 a spulberat orasul Ofunato. De aceasta data, dezastrul a fost soldat cu zeci de decese si sute de oameni stramutati, datorita efectelor tsunami-ului.

Potrivit Agentiei Japoneze pentru Siguranta Maritima, cutremurul a deplasat platoul continental cu 24 de metri in zona epicentrului iar expertii estimeaza ca dezastrul ar putea afecta PIB-ul Japoniei cu 1%, in timp ce Banca Mondiala e de parere ca reconstructia zonelor afectate ar putea costa Japonia pana la 235 de miliarde de dolari.

Daca ar fi un cuvant care ar putea sa descrie sentimentele resimtite pe mapamond in urma tragicului tsunami petrecut in Japonia, acesta ar fi compasiune: pana pe 24 martie, aproximativ 133 de tari (de la Statele Unite sau China, pana la Kandahar) si 33 de organizatii internationale si-au unit fortele intr-un efort comun de a ajuta Tara Soarelui Rasare, in orice fel posibil.

Sub numele “Speranta pentru Japonia”, LG a organizat o strangere de fonduri pentru victimele cutremurului din Japonia, intre 21 si 31 martie, printr-o serie de actiuni caritabile. Astfel, la sediile LG din Korea, angajatii au vandut cafea alaturi de bannere inscriptionate in limbile koreana, engleza si japoneza, acestea din urma fiind trimise ulterior catre sinistratii niponi, alaturi de fondurile stranse in urma actiunilor caritabile. LG Group s-a alaturat strangerii de fonduri printr-o donatie de 100 milioane yeni si lucreaza indeaproape cu partenerii din Japonia pentru ca liniile de productie sa nu fie afectate.

Oricat de avansata ar fi o tara, cand un asemenea dezastru loveste, ajutorul este binevenit si apreciat, fie ca este vorba de alimente, paturi sau medicamente, rugaciuni si urari de bine. Ganditi-va la Japonia si la drumul lung pe care il are de parcurs pentru a reveni la o stare de normalitate, aduceti-va aminte cat de mult inseamna orice fel de donatie si nu uitati sa va rugati pentru speranta din sufletele nipone!

HR
HR
Ajouter un commentaire