Corporate

Speranta pentru Etiopia

Corporate | 8 December 2010Comments Off

Speranta este lucrul cu pene asezat in suflet si care canta melodia fara de cuvinte si nu se opreste niciodata, spunea atat de frumos despre speranta scriitoarea americana Elizabeth Dickinson. Ceea ce va prezenam in continuare este o poveste despre saracie, despre lipsuri, dar si despre speranta, zambete si optimism. O poveste despre viata.

Dupa un zbor indelungat, tocmai din Etiopia, la sediul LG din Koreea si-a facut aparitia un pachet misterios, pachet care purta cu sine speranta si vointa unui mic grup de copii etiopieni. Acesta a fost modul lor de a multumi companiei LG, pentru proiectul LG Hope School, menit sa imbunatateasca majoritatea conditiilor de invatamant ale tarilor defavorizate.

YouTube Preview Image

Etiopia se lupta de mult timp cu seceta si lipsa alimentelor, dovada fiind procentul de peste 40% din populatie, care traieste sub limita saraciei. In aceste conditii, nu este de mirare ca pana si scoala primara este un lux pentru majoritatea localnicilor, iar copiii care chiar isi permit sa mearga la scoala trebuie sa imparta banca cu alti 4 sau 5 copii. Altii trebuie sa aiba de-a face cu lipsa scaunelor sau birourilor si sa stea jos, in timpul lectiilor.

Scoala-Etiopia

O sala de clasa din Etiopia

Astfel, din dorinta de a ajuta copiii, oficialii LG au amplasat mici tonete, in multe dintre sediile LG din Koreea, pentru strangerea de fonduri. Angajatii responsabili cu strangerea fondurilor vindeau de la ceai la cafea si bauturi racoritoare, iar banii primiti intrau in contul special creat pentru scolile din Etiopia.
De asemenea, LG a tras un semnal de alarma in privinta situatiei Africii prin numeroase expozitii foto, cu privire la problemele cu care se confrunta Africa zilnic.

LG-Etiopia

Lucratori LG care vand ceai pentru a-i ajuta pe elevii etiopieni

Un plus de incredere si convingere a fost chiar ceaiul cu miere, special trimisa de catre localnicii unui mic sat din Etiopia, sat aflat in vizorul LG de o buna perioada de timp, intru imbunatatirea conditiilor de trai. Astfel, intr-o mica parte, mierea a reprezentat simbolul eforturilor sustinute si dorinta localnicilor de a-si imbunatati viata, cu ajutorul tuturor partilor implicate.

Youn-Kee-Kim

Unul dintre localnicii etiopieni daruieste miere lui Young-kee Kim, VP si CRO LG

Efortul LG nu a fost in van: cei 20,000 de dolari stransi au fost trimisi catre LG Hope School din districtul Konso, scoala primind astfel peste 400 de scaune si banci. Astfel, pentru a-si arata multumirea, elevii au decis sa trimita mesajele lor de multumire, fie acestea poze sau scurte inregistrari video.

LG si Natiunile Unite conlucreaza in Kenya si Etiopia inca din aprilie 2009, in peste 10 scoli LG Hope. Initiativele sus-mentionate au suplinit intotdeauna nevoile locale, fie acestea educationale sau alimentare si au implementat programe pentru a ajuta localnicii sa isi administreze resursele in mod optim. Aproximativ 73.000 de oameni au beneficiat de programele speciale pana in momentul actual.

Elevii-etiopieni

Elevii etiopieni se pregatesc de cursuri

Initiative similare se extind in ziua de azi in tari precum Bangladesh, unde peste 40% din populatie sufera din cauza malnutritiei si dezastrelor ecologice, cauzate de catre infrastructura sociala defectuoasa si schimbarile bruste ale climei.

Inundatii-Bangladesh

Inundatiile din Bangladesh au fortat multi localnici sa isi caute o noua locuinta

Schimbarile climei reprezinta unul din marile pericole cu care ne confruntam in ziua de azi. In termeni pur economici, se estimeaza ca acestea au costat aproximativ 50 de miliarde de dolari in 2009, pe tot mapamondul.

Intr-unul din videoclipurile trimise de catre elevii etiopieni, o fetita spune cele ce urmeaza: “Voi studia in aceasta banca noua si voi deveni o persoana mai buna, pentru ca trebuie sa returnez celor nevoiasi bunatatea care mi-a fost daruita”.

Iar LG va fi intotdeauna acolo unde lumea are nevoie de speranta si de o mana de ajutor! :)

HR
HR
Ajouter un commentaire