Audio-Video Cinema 3D Smart TV

Smart_TV_Alliance_Logo_500

LG Electronics, in parteneriat cu TP Vision (Philips) anunta lansarea Smart TV Alliance, o alianta ce isi propune sa dezvolte un ecosistem generali, non-proprietar, pentru a ajuta dezvoltatorii sa dezvolte aplicatii atractive pentru televizoarele inteligente, indiferent de platforma pe care ruleaza acestea.

Colaborarea, anuntata inca din 2011 (cu ocazia IFA Berlin), va include mai multi producatori, care vor fi anuntati in perioada urmatoare. Unul dintre primele obiective ale Smart TV Alliance este definirea unor specificatii tehnice care sa ajute dezvoltatorii sa creeze aplicatii pe care sa le poata rula pe televizoare cu platforme diferite. Tehnologia din spatele acestui proces are la baza HTML 5, iar SDK-ul va fi disponibil pe site-ul oficial, o versiune stabila fiind planificiata pentru finalul acestui an.

Dezvoltarea unor aplicatii pentru TV intr-un timp mai scurt si cu costuri mai mici va avea un impact pozitiv asupra utilizatorilor, care vor avea la dispozitie un numar mai mare de aplicatii,  complexe si atractive, din care sa aleaga.

Detalii despre Smart TV Alliance pot fi aflate pe site-ul oficial.

HR
HR
Ajouter un commentaire