Telefoane Mobile

LG-Optimus-team

Seria de telefoane LG Optimus intrevede un viitor stralucit. Deja doua dintre smartphone-urile LG Optimus -Optimus One si Optimus 2x au depasit, fiecare, un milion de exemplare vandute in lumea intreaga – adasadar nu este nimic de mirare in faptul ca Optimus 3D este urmatorul pas in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologica, daca ne gandim ca numele Optimus inseamna “cel mai bun”, in limba latina.

Totusi, succesul seriei Optimus nu a fost un lucru usor de obtinut iar povestile echipelor de dezvoltare, ale inginerilor de sistem si designerilor vorbesc despre dedicare si munca in echipa la un cu totul alt nivel. Astfel, pe masura ce proiectul Optimus a luat o forma din ce in ce mai “palpabila”, LG a dedicat toata forta de munca seriei de telefoane care peste un an avea sa domine piata de profil.

Din momentul in care LG a decis sa intre pe piata telefoniei mobile, peste 6000 de ingineri de la sediul LG Mobile Communications au lucrat simultan pe mai mult de 10 proiecte, de la 7 dimineata pana la miezul noptii, cinci zile din sapte.

“Trebuia sa iesim in evidenta, sa ne diferentiem intr-un fel anume. Raspunsul primit de la consumatori a fost mult peste asteptarile noastre”, povesteste Eun-sook Cho, vicepresedintele LG Mobile Communication Company. “Momentan, majoritatea smartphone-urilor seamana intre ele. Pot spune ca am prevazut cat de important este acest factor diferentiator. Deci, desi am petrecut ore in sir in laboratoarele de dezvoltare, lucru ce s-a concretizat in primul procesor dual-core pentru telefoane mobile, am investit acelasi timp pe partea de software, pentru ca experienta smartphone-urilor LG sa fie una completa.”

In cazul proiectului Optimus Black au fost alocati echipei din Korea peste 200 ingineri, alaturi de membri ai echipelor din China, India, Brazilia si Europa. Daca ar fi sa dam un exemplu despre colaborarea si intelegerea care au stat la baza acestor echipe am incepe cu functiile de control prin gesturi ale telefonului Optimus Black.

LG-Optimus-Black

In prima instanta, inginerii au observat ce functii de baza pot fi controlate prin anumite gesturi precum agitarea, inclinarea sau intoarcerea telefonului. Pe o perioada de sase luni, aceste idei de baza au fost modificate si implementate in proiect de sute de ori. Una dintre cele mai apreciate functii este aceea prin care utilizatorul poate raspunde unui apel prin agitarea sau intoarcerea telefonului, lucru extrem de util daca afara este prea frig si nu doresti sa iti scoti manusile, de exemplu, sau atunci cand ai mana ocupata si nu poti apasa tasta corespunzatoare apelului.

Urmariti in continuare un video ce demonstreaza functiile de control prin gesturi ale telefonului Optimus Black:

Modelele comportamentale au intrat sub lupa inginerilor LG, de asemenea. Echipele de experti au studiat cu atentie preferintele utilizatorilor, rezultatul fiind o interfata intuitiva, naturala si usor de controlat.

Daca Optimus Black a fost laudat pentru display-ul sau si caracteristicile inovatoare, Optimus 2X a primit “premiul publicului” pentru procesorul dual-core care permite utilizatorului o experienta multi-tasking.

LG-Optimus-2x

Si experienta Optimus nu s-a oprit aici: LG Optimus 2X a intrat in Cartea Recordurilor ca primul smartphone cu procesor dual-core din lume, iar Optimus 3D a fost primul telefon 3D fabricat de catre LG. Se poate spune, deci, ca toate eforturile sustinute ale ecdhipelor implicate au meritat din plin, pentru ca seria de telefoane LG Optimus respecta din plin originea latina a numelui :)

HR
HR
Ajouter un commentaire