Events

Sebastian-VettelPe 14 noiembrie, la 23 de ani si 133 de zile, Sebastian Vettel, membru al echipei Redbull, a devenit cel mai tanar campion mondial din istoria Formula 1.

Vettel, care nu a condus niciodata clasamentul inainte de Grand Prix-ul de la Abu-Dhabi a reusit sa se impuna in fata lui Fernando Alonso, castigand astfel titlul. Vettel a reusit astfel sa il inlocuiasca pe Hamilton ca cel mai tanar campion Formula 1, record stabilit de catre acesta in 2008, la 23 de ani si 301 zile.

Vettel a pornit cursa in pole-position si a reusit sa ramana pe primul loc pana la ultimul tur. Totusi, o victorie nu ar fi fost de ajuns pentru a-i garanta titlul, datorita punctajului colegului de echipa Mark Webber si al lui Alonso. Deci, pentru a castiga titlul, Vettel avea nevoie oarecum de o minune.

Formula1-AbuDhabi

Si norocul i-a suras, pentru ca Alonso si Webber s-au calificat pe locurile 7, respectiv 8 si au terminat Grand prix-ul pe locurile 2 si 3, cu 252 si 242 de puncte.

Numit si “Baby Schumi” de catre media, tanarul german este deseori comparat cu Michael Schumacher, campion mondial de 7 ori, nu doar datorita nationalitatii, ci si pentru stilul sau agresiv de a conduce. Vettel mai are un drum lung de parcurs pana in momentul in care isi va depasi eroul copilariei, dar este privit cu aceeasi admiratie de catre fanii Formula 1.

Formula1-LG

Desi sezonul actual s-a incheiat si fanii asteapta cu nerabdare deschiderea urmatorului sezon, puteti revedea cele mai frumoase momente ale competitiei votand in concursul “LG Moment of the Year” la adresa www.lg.com/f1.

Fiecare captura foto va fi pusa in vanzare sub forma unui print cu autograf, iar sumele vor fi donate programului F1 in Schools™, o competitie destinata tinerilor intre 9 si 19 ani.

Votarea incepe in aceasta saptamana, iar castigatorul va fi anuntat in cadrul Autosport Awards in Londra, pe 5 decembrie.

Formula1-LG-site

HR
HR
Ajouter un commentaire