Telefoane Mobile

LG Android

Daca tot astazi a fost ultima zi pe twitter cu backgroundul dedicat campaniei LGAndroid, va prezentam in continuare recenzia telefonului LG Gw620, primul telefon LG cu Android, recenzie scrisa de Alex Atanasiu, castigatorul concursului Mr. Blogger. Asadar, ii dam cuvantul lui Alex:

A trecut ceva timp de cand am intrat in posesia premiului oferit de catre LG si Kinecto, in cadrul concursului Mr. Blogger, primul telefon LG pe platforma Android, LG GW620. Tin sa multumesc oficial pe aceasta cale organizatorilor pentru cadoul primit si in special celui/celei ce m-a extras. Mentionez ca participarea mea la concurs a fost doar printr-un tweet, iar asta la insistentele colegei mele de facultate, Nico, fiind sceptic in privinta norocului.

Avand in vedere ca am primit telefonul de pe 19 martie, am avut ceva timp sa ma joc, sa testez diverse aplicatii si functii ale telefonului.

Dupa cum a mentionat si Alex Negrea in review-ul sau despre telefon, primul lucru pe care-l remarci este meniul foarte bogat in aplicatii preinstalate, unele dintre ele fiind deja putin customizate de catre LG.

Cu tastatura nu am avut probleme in a ma obisnui, deoarece inainte am utilizat un telefon ce avea tot tastatura QWERTY. Avantajul celei de la LG este ca are tastele mult mai mari decat cea precedenta.

Market-ul Android dispune de cateva zeci de mii de aplicatii gratuite, foarte utile, pentru o mai usoara navigare si socializare pe internet. Cateva aplicatii utile :

  • Barcode Scanner – Aplicatie gratuita pentru scanarea codurilor de bare si gasirea produsului pe internet sau pentru scanarea codurilor de bare de pe internet pentru instalarea aplicatiilor pe telefon.
  • Facebook - Foarte multi dintre noi utilizam Facebook ca principala retea de socializare. Aceasta aplicatie face mai usoara conectarea si utilizarea facebook-ului fara a folosi browser-ul.
  • Linda Manager – Aplicatie ce inglobeaza un uninstaller, explorer si task manager.
  • Qik – Aplicatie pentru serviciu de streaming video gratuit.
  • Twidroid Pro sau Seesmic – Aplicatii pentru Twitter.
  • Shazam – Aplicatie pentru recunoasterea melodiilor ce le auzim in club/ pub/ bar.
  • WaveSecure – Aplicatie pentru Lock & Wipe, Backup & Restore, Location & Sim Tracking. Mai pe larg, face backup la sms, apeluri, contacte, poze ce pot fi accesate de oriunde prin intermediul site-ului. In cazul furtului, telefonul poate fi blocat automat prin intermediul site-ului sau la schimbarea cartelei SIM sau poate fi localizat prin GPS. Tot in cazul furtului exista posibilitatea, prin intermediul site-ului, de a sterge toate datele personale de pe telefon.

Pe langa toate aceste aplicatii, am mai instalat multe aplicatii, mai mult sau mai putin utile, doar pentru a le testa. Telefonul dispune de un ecran rezistiv (320x240px), insa usurinta utilizarii acestuia nu il diferentiaza cu mult de unul capacitiv.

In pachet se regasesc: un travel adaptor (cablu usb cu stecher detasabil), casti si un card de 1 Gb – microSD.

Camera de 5mpx filmeaza foarte bine, avand posibilitatea de a porni blitz-ul pentru un plus de lumina.

Recunosc ca nu am folosit foarte mult castile la telefon, insa la primele teste, sunetul s-a dovedit a fi foarte clar, chiar si pe radio.

In incheiere pot spune ca cei de la LG s-au intrecut pe ei la realizarea acestui telefon cu atat de multe functionalitati si la un pret acceptabil.

Detalii despre LG GW620 regasiti pe siteul LGAndroid.ro (telefonul poate fi achizitionat din magazinele Orange, la un pret incepand cu 59 euro).

HR
HR
Ajouter un commentaire