Telefoane Mobile

Daca in 2010 telefoanele mobile au atins pragul procesoarelor de 1Ghz , 2011 va fi, fara indoiala, anul smartphone-urilor si tablet PC-urilor cu procesoare dual-core, Nvidia Tegra 2 fiind cel mai bun exemplu in acest sens.

procesor-tegra2

“Crescut” cu atentie in laboratoarele Nvidia, fratele mai mare al primului procesor Tegra pentru telefoane mobile a dat dovada de rezultate exceptionale, indiferent de teste sau benchmark-uri. Lucru deloc surprinzator, avand in vedere specificatiile tehnice:

  • procesor Dual-core ARM Cortex-A9 – primul procesor dual-core din lume (1Ghz / core) pentru telefoane mobile, optimizat pentru browsing online
  • procesor grafic GeForce ULP (Ultra-low Power) – arhitectura procesorului grafic (8 nuclee) a fost gandita astfel incat acesta sa consume cat mai putina energie, fara a reduce insa din performanta. Astfel, procesorul GeForce ULP poate sa redea fara probleme continut 3D FullHD, Flash sau poate rula filme HD1080p.

Nvidia Tegra 2 a fost dezvoltat initial pentru tablet PC-uri, dar a fost “adoptat” ulterior de catre producatorii de telefoane mobile, care au decis sa profite la maxim de capacitatile procesorului Tegra 2. Un exemplu bun este chiar LG Optimus 2X, care, datorita procesorului dual-core, poate reda continut 1080p pe orice televizor, prin intermediul functiei DLNA sau portului HDMI, lucru greu de realizat pana la aparitia procesorului Tegra 2.

Mai mult decat atat, Tegra 2 proceseaza fara probleme poze de pana la 3264×2448, adica 8MP si inregistreaza continut 1080p la 24fps, precum si continut 720p la 30fps. Cu alte cuvinte, Optimus 2X este un mini-calculator pe care il iei cu tine peste tot.

Optimus 2x va fi lansat in Romania in aceasta primavara, iar despre procesoarele Tegra 2 vei gasi mai multe detalii aici.

HR
HR
Ajouter un commentaire