Audio-Video

SmartTV-LG

LG, Philips si Sharp au semnat un parteneriat in cadrul caruia isi vor canaliza impreuna eforturile pentru a veni in intampinarea cerintelor tehnice standard in ceea ce priveste televizorul Smart TV, cerinte cum ar fi: HTML 5, CE-HTML si HbbTV. Primul pas pe care grupul il va face va fi acela de a introduce prima versiune beta de Software Development Kit (SDK). Aceasta scoate in evidenta nevoia de a delimita exigentele tehnice necesare dezvoltarii unei aplicatii care sa poata rula pe SmartTV, atat de pe LG cat si de pe Philips si Sharp Aquos Net+.

Initiativa isi doreste sa simplifice modul in care aplicatiile sunt dezvoltate si oferite, crescand productivitatea “ecosistemului” de aplicatii pentru industria SmartTV. In prezent, dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa investeasca mult timp si efort pentru a-si porta si testa aplicatiile pe platforme diferite. Simplificand aceasta etapa, dezvoltatorii de aplicatii vor putea sa petreaca mai mult timp dezvoltand aplicatii propriu-zise cum ar fi: aplicatii de filme la cerere, servicii muzicale, jocuri si networking pe retelele sociale. Dezvoltatorii isi vor putea mari raza de actiune prin implemetarea aplicatiilor pe mai multe platforme TV care vor folosi tehnologia SmartTV.

LG, Philis si Sharp sunt deschisi in ceea ce priveste participarea altor dezvoltatori de SmartTV si aplicatii la efortul de a oferi solutii in scopul simplificarii procesului de dezvoltare si desavarsire a user experience-ului. Versiunea beta a SDK-ului va fi lansata la inceputul lunii viitoare.

HR
HR
Ajouter un commentaire