Audio-Video

LG-Cinema-3D-47LW5600

Tehnologia LG Cinema 3D a fost “pe val” inca de la inceputul anului, iar recent a intrat in atentia lui Will Greenwald, unul dintre cei mai respectati editori ai publicatiei PC Magazine, care a subliniat ca industria merge in directia in care trebuie, datorita LG si “tehnologiei 3D pasive” folosite.

Dar ce este tehnologia 3 pasiva? In termeni tehnici, aceasta este cunoscuta sub numele de Film-type Patterned Retarder, sau FPR si reprezinta principala diferenta intre cele doua tipuri de tehnologii folosite in fabricarea televizoarelor 3D momentan. Televizoarele 3D conventionale folosesc asa-numitii ochelari tip “Shutter” (Active Shutter Glasses), care se conecteaza la emitatorul prin infrarosii al televizorului. Ochelarii tip “shutter” sunt grei si incomozi, iar calitatea imaginii lasa de dorit.

Aici intervine tehnologia FPR, careia PC Magazine i-a dat un rating de 4.5 stele, prin intermediul televizorului LG CINEMA 3D 47LW5600. Nu doar atat, televizorul a fost numit si “Editor’s Choice”, datorita calitatii imaginii, atat in 2D cat si in 3D, plus multor alte caracteristici.

In ceea ce priveste calitatea 3D, televizorul LG 47LW5600 a fost “testat” in varianta 3D a filmului Avatar, alaturi de un televizor conventional 3D. “M-a impresionat profunzimea si claritatea. Intreaga imagine era foarte luminoasa si plina de detalii. Calitativ vorbind, imaginea este extraordinara”, spune John R. Delaney, editor in cadrul PC Magazine. Delaney a dat aceluiasi televizor note bune pentru design si functionalitati, mentionand in mod expres grosimea televizorului, porturile multimedia (4HDMI, 2USB), precum si telecomanda Magic Motion, care se comporta ca un mouse, alaturi de interfata grafica a televizorului.

Sa nu uitam de consumul televizorului: 95 de watti in Cinema mode si fara ca optiunea “Power Saving” sa fie activata. Delaney a concluzionat ca televizorul are un consum lunar de aproximativ 2$ si, drept urmare si-a dat acordul: LG 47LW5600 a primit stampila “GreenTech” pentru consumul redus de curent electric.

PC-magazine-021

Totusi, magia 3D-ului consta in ochelari. Delaney subliniaza ca “acei ochelari 3D tip shutter, pe langa ca sunt mari si incomozi, costa aproximativ 100$. In pachetul televizorului LG 47LW5600 exista 4 perechi de ochelari 3D. Confortabili, fara distorsiuni de imagine indiferent de unghi si nici macar nu obosesc ochii (…)“ Cititi recenzia completa a lui John Delaney.

HR
HR
Ajouter un commentaire