Telefoane Mobile

LG-Optimus-One

Ca o surpriza la final de an, Optimus One a aparut si pe piata de profil din Romania, fiind probabil una dintre cele mai bune alegeri in momentul de fata pentru utilizatori, datorita performantelor sale, functiilor integrate si sistemului de operare Android 2.2 – Froyo, dar si a pretului foarte bun: doar 9 euro, cu abonament Vodafone Complet 800 Internet pentru mobil Plus, 2 ani.

Ca majoritatea telefoanelor LG, Optimus One este prevazut cu un ecran TFT capacitiv de 3.2 inch capabil de o rezolutie maxima de 320×480 pixeli si de multitouch. Procesorul telefonului este un Qualcomm MSM7227 la 600 MHz, sustinut de catre 512 MB de RAM, suficienti chiar si celor mai exigenti utilizatori. De asemenea, Optimus One este prevazut cu o mufa audio de 3.5mm, Wi-Fi, accelerometru si o camera de 3.15 MP, capabila, printre multe alte functii, de recunoasterea zambetului si fetei.

Atuurile lui Optimus One nu se opresc aici: telefonul poate reda fara nicio problema fisiere de tip DivX, prin intermediul playerului multimedia incorporat.

Probabil unul din cele mai mari plusuri cand vine vorba de software-ul Optimus One este controlul conexiunilor: astfel, din meniul principal al telefonului, utilizatorul isi poate porni sau opri conexiunile wireless, 3G, GPS,etc – un lucru extrem de folositor pentru durata de viata a bateriei. In plus, atunci cand este pus la incarcat, telefonul poate fi folosit ca un MP3 Player, Radio, Player Multimedia sau Rama Foto, in functie de preferintele utilizatorului, datorita aplicatiei Clock, inclusa in software-ul telefonului.

Si pentru ca suntem la capitolul software, aflati ca Froyo permite mutarea aplicatiilor pe cardul telefonului, fapt ce va avea drept rezultat un sistem de operare mult mai rapid si stabil, totodata.

Acelasi sistem de operare permite si partajarea (sau impartirea, daca preferati) conexiunilor de date, prin cablu USB sau wireless. Dar ce inseamna asta? Practic, Optimus One se poate transforma intr-un access point, in cazul in care esti pe tren si ai nevoie de internet pe laptop. Si nu doar tu, ci si prietenii tai. Atentie, insa, la baterie si la consumul de date. :) Pe scurt, Froyo este foarte customizabil. Nu iti convine widget-ul de vreme in meniul telefonului? Modifica-l. Va dura foarte putin, deoarece Android Froyo este un sistem de operare foarte intuitiv si user-friendly. ;)

Pe langa toate acestea, terminalul este prevazut si cu GPS, OfficeViewer, Radio FM, Gmail, Gtalk, You tube, Maps, T9, Organizer, precum si multe alte functii, care fac din Optimus One un adevarat competitor pentru piata telefoanelor bazate pe sistemul de operare Android.

LG Optimus este disponibil in magazinele Vodafone si pe Vodafone.ro, la pretul de 9 euro, cu abonament Vodafone Complet 800 Internet pentru mobil Plus, 2 ani.

Vezi lista de specificatii Optimus One

HR
HR
Ajouter un commentaire