Audio-Video

ochelari-3D-pasivi

Intervievat recent, James Cameron, regizor al unor filme precum Titanic, Avatar si Terminator, a declarat ca in “razboiul” tehnologiei 3D va invinge televizorul care foloseste ochelarii 3D pasivi (tehnologia LG Cinema 3D utilizeaza ochelari 3D pasivi).

Nu sunt un fan al ochelarilor 3D activi sau a televizoarelor care folosesc acest tip de tehnologie (…) Prefer sa stiu ca am o cutie plina de ochelari pasivi, care fac o treaba foarte buna in ceea ce priveste decodarea imaginilor catre ambii ochi, decat doua perechi de ochelari in valoare de cateva sute de dolari, care trebuie incarcate, sincronizate si apoi pornite ca sa functioneze (…) Este placut sa stii ca, daca unul dintre copii iti strica una dintre perechile de ochelari, nu va trebui sa dai sute de dolari pe altii. Si sunt de parere ca acest lucru va incuraja utilizatorii sa achizitioneze astfel de televizoare. Pe termen lung, televizoarele HD care vor putea fi folosite fara ochelari si care au o diagonala generoasa si unghiuri mari de vizionare, vor avea un impact major asupra utilizatorilor care doresc acest tip de tehnologie in caminul lor, iar acest lucru se va observa in 3, maxim 5 ani(…) Acesta este semnalul pe care producatorii din industrie probabil ca il asteapta, iar cei care creeaza continut pentru aceasta tehnologie vor castiga detasat in piata de profil. “

Sanctum, o drama care va iesi pe marile ecrane in 2011 si la care Cameron a contribuit este dovada ca “poti face 3D de prima mana, fara sa cheltuiesti 100 de milioane de dolari pe productie”, spune regizorul. “Sunt de parere ca documentarele, short-urile si alte tipuri de filme care pot fi inregistrate in 3D vor vinde mai bine(…). Ne-au trebuit 23 de milioane de dolari ca sa producem Sanctum, iar incasarile au fost triple. Calitativ, filmul este excelent si am filmat cu aceleasi camere cu care am filmat si Avatar. Cu cat lumea va crea mai mult continut 3D, cu atat vom face lucrurile sa evolueze intr-o directie pozitiva pentru tehnologie si piata de profil”.

HR
HR
Ajouter un commentaire