Gaming la superlativ

Majoritatea oamenilor din ziua de azi preferă jocurile video după o zi lungă la birou sau când vor, pur și simplu, să se distreze. În colțul opus avem gamerii entuziaști, care sunt dispuși să investească mai mult timp și resurse pentru a-și întreține hobby-ul (poate chiar profesia, în unele cazuri) și sunt total dedicați acestei pasiuni, din multe alte puncte de vedere.

 

Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care monitorul LG UltraWide a făcut furori în lumea gamerilor, adresându-se în mod direct profesioniștilor și amatorilor deopotrivă, prin rata de aspect de 21:9, diferența de 5 puncte față de clasica rată de aspect 16:9 fiind unul dintre atuurile acestui monitor revoluționar. Mai mult, industria jocurilor video susține această schimbare, iar lista jocurilor de mai jos care suportă rata de aspect de 21:9 demonstrează acest lucru.

1

Excelență în multimedia

Factorii cheie ai unui monitor recomandat pentru multi-tasking sunt reprezentați în mare parte de calitatea imaginii și modurile prin care ecranul reușește să reproducă diverse tipuri de conținut multimedia. Monitorul LG UltraWide nu dezamăgește nici de această dată, calitatea excepțională a imaginii fiind datorată ecranului IPS, folosirii unui singur spațiu de culoare și unghiului amplu de vizionare.

În practică, acest lucru avantajează editarea panoramelor sau pozelor de tip landscape iar dacă acest lucru nu vă convinge, aflați că monitorul este optimizat și pentru filme. Mai exact, rata de aspect de 21:9 este similară cu rata convențională a filmelor și anume 2.35:1 sau 2.40:1. Monitoarele tipice suportă o rată de aspect de 16:9, caracteristică în general programelor TV digitale și nu filmelor. În concluzie, un film vizionat pe un display cu o rată de aspect de 16:9 va avea margini negre în partea superioară și inferioară a imaginii. Lucrurile arată cu totul altfel pe un display 21:9, imaginea fiind afișată pe tot ecranul,  fără distorsiuni sau alte erori de afișaj. Mai mult, monitorul LG Ultra-Wide poate fi înclinat la un unghi de 20 de grade, în funcție de preferințele utilizatorului, iar unul dintre punctele sale forte este funcția MHL, ce permite conectarea unui smartphone prin intermediul unui cablu HDMI și afișarea ecranului acestuia, nefiind nevoie de instalarea altor aplicații sau drivere auxiliare.

Încoronarea regelui multi-tasking

Pentru un designer sau un fotograf, folosirea simultană a două monitoare este un lucru obișnuit. Totuși, munca va fi îngreunată dacă modelul monitoarelor diferă, datorită diferențelor de culoare. Aici intervine monitorul LG UltraWide Monitor, a cărui lățime panoramică poate acoperi diagonala a 4 monitoare, prin funcția specială 4-Screen Split. Mai important, mărimea și layout-ul fiecărui display pot fi ajustate individual, astfel încât utilizatorii pot vedea orice document text sau grafic într-o dimensiune mai mare, având în același timp materiale de referință minimizate, pe același ecran.

De asemenea, pentru cei care vor să vizioneze conținut din mai multe surse simultan, LG a echipat monitorul cu funcția Dual Link-up, ce oferă conectivitate sporită pentru laptop-uri, smartphone-uri, camere foto digitale, console și multe altele. Un exemplu simplu ar fi vizionarea unui film salvat pe smartphone în partea stângă a ecranului în timp ce pe partea dreaptă a monitorului este afișat un site de știri.

Design unitar

Monitorul LG Ultra-Wide are doar 17.6 mm grosime și, în pofida acestui lucru, oferă un port DVI-D, două porturi HDMI, trei porturi USB 3.0 , precum și un port VGA, totul „ambalat” într-o margine foarte subțire, care transpune imaginea în cu totul altă dimensiune.

Monitorul LG Ultra-Wide a fost lansat în Coreea în noiembrie, iar în luna imediat următoare a ajuns pe piețele din Marea Britanie, Franța și Germania, urmând ca lansările în Europa și țările convergente să aibă loc în lunile următoare.

 

HR
HR
Ajouter un commentaire