Events

Momentul LG al anului 2010: focul finlandez

Events | 28 December 2010Comments Off

AutoSport 2010

Duminica, 5 decembrie. O zi cu totul speciala pentru pasionatii sporturilor cu motor, datorita intalnirii “la nivel inalt” a unor nume marcante din domeniu, la Grosvenor House Hotel din Londra, pentru decernarea premiilor Autosport Awards, una dintre cele mai apreciate gale de premiere din lumea sporturilor cu motor precum si pentru decernarea premiului “LG: Momentul Anului”, premiu pentru care publicul trebuia sa voteze momentul care defineste cel mai bine Formula 1.

Astfel, editia cu numarul 29 a Premiilor Autosport a avut peste 1,200 de participanti, printre care ii enumeram si pe Sam Bird, David Brabham si Sebastian Vettel, iar atmosfera a fost una festiva, datorita lunii Decembrie.

Rubens-BarrichelloRubens Barrichello, pilotul Williams F1, la Grosvenor House Hotel.


Christian-HornerChristian Horner, seful echipei Red Bull Racing Team, discuta cu Sebastian Vettel, campionul F1 2010

Momentul-AnuluiOaspetii, la receptia data inaintea anuntarii castigatorului premiului “LG:Momentul Anului“

Ceremonia-PremiereOaspetii merg catre Sala Mare pentru ceremonia de premiere

Jenson-ButtonPilotul McLaren F1 Jenson Button aplauda selectiile

LG-Momentul-AnuluiStandul “LG: Momentul Anului”, inainte de gala de premiere

Fiind un parteneriat intre LG Electronics si Formula One Teams Association (FOTA), competitia “LG: Momentul Anului” a adunat pana la sfarsitul lui 2010 peste 35,000 de fani pe site-ul oficial www.lg.com/f1 , fani care au votat momentele preferate din campionatele F1 ale anului 2010.

Competitia a insumat 19 momente, cate unul pentru fiecare campionat si a inclus, printre altele, coliziunea ce a avut loc intre colegii de echipa Sebastian Vettel si Mark Webber la Marele Premiu al Turciei, precum si victoria cu numarul 55 din cariera lui Fernando Alonso. Marele castigator a fost pilotul finlandez Heikki Kovalainen, care a avut curajul de a stinge flacarile monopostului sau, care luase foc in timpul campionatului de la Singapore.

Incidentul s-a petrecut in turul cu numarul 59, iar pilotul a dat dovada de mult calm si stapanire de sine in momentul in care a decis sa evite pit-stopul si sa stinga de unul singur flacarile.

Monopost-LotusDupa 59 de ture, un cablu de alimentare rupt sta la baza incendiului monopostului Lotus

Heikke-KovalainenHeikke Kovalainen a trimis un mesaj video in care multumeste LG si fanilor sai pentru premiul acordat

Anul 2010 a fost un an senzational din toate punctele de vedere pentru echipa RedBullRacing, in mare parte datorita celui mai tanar campion F1, Sebastian VettelI si eforturilor depuse de-a lungul anului, eforturi care s-au concretizat in premii castigate. In plus, la Premiile Autosport, Vettel a primit titulatura de “International Racing Driver of the Year”.

Sebastian-Vettel
Sebastian Vettel, trofeul “International Driver of the Year” 2010

Debutul noului sezon de Formula 1 este la doar 3 luni distanta. Numarand zilele pana cand echipele preferate vor fi prezente din nou pe pista, fanii Formula 1 asteapta in acelasi timp, cu nerabdare, multe alte Momente ale Anului.

HR
HR
Ajouter un commentaire