Audio-Video

Margine-Ecran-TV

Înca de la aparitia televizorului, oamenii au fost vrajiti de puterile imaginilor miscatoare din cutia magica. :) În afara catorva modele, designul televizoarelor a fost lasat în paragina, în detrimentul imaginii.

Unul dintre motivele pentru care LG fabrica televizoare cu un design spectaculos este reprezentat chiar de catre consumatori, ale caror dorinte nu se limiteaza doar la calitatea imaginii, functii SMART si capacitatile 3D ale unui televizor. Din contra, dorintele actuale ale consumatorilor în ceea ce priveste designul sunt la fel de importante precum cele legate de calitatea imaginii, astfel ca grosimea si latimea marginii unui televizor sunt factori importanti de decizie atunci cand vine vorba de achizitionarea unui asemenea aparat.

Deci, sa vorbim putin despre designul unui televizor LG, începand de la marginile acestuia: simplu spus, marginea televizorului este chiar chenarul din jurul ecranului. În trecut, datorita metodelor de fabricare si anumitor lipsuri tehnologice, era o practica obisnuita ca marginile televizorului sa contina fire, circuite si, mai ales, boxe. Practica total învechita în ziua de astazi deoarece, datorita tehnologiei de ultima ora si eforturilor concentrate ale industriei de a produce televizoare cu un design cat se poate de atragator, marginea are un rol foarte important în procesul de fabricare. Lucru demonstrat si de un research, care arata ca, pe o scara generala de 1 la 10, importanta marginii unui televizor este marcata în jurul notei 7 iar grosimea acestuia în jurul notei 6.

Lasand la o parte elementele estetice, consumatorii confirma faptul ca o margine subtire ajuta la concentrarea atentiei asupra ecranului, experienta de vizionare fiind astfel net superioara celei specifice televizoarelor conventionale.

Dar ce s-a întamplat cu boxele si firele de care vorbeam mai devreme? Tehnologia actuala elimina sursa de iluminare auxiliara, în cazul televizoarelor tip LED, marturie în acest sens fiind chiar modelele LG 42LE5500 si LW9800, echipat cu un panou NANO FULL LED, una din cele mai importante tehnologii LG din ultima vreme. Iar viitorul promite, devreme ce aceeasi tehnologie ar putea fi implementata în noile generatii de laptopuri si monitoare LG :)

HR
HR
Ajouter un commentaire