Audio-Video

Televizoare 3D

In timp ce tehnologia TV a avansat de la tuburile Braun la plasma de inalta calitate si de la ecranele LCD  la cele 3D, interfetele de utilizare ale televizorului au, ramas, per ansamblu, aproximativ la fel. Concepute initial pentru a ajuta utilizatorii sa comunice mai usor cu gadgeturile lor, interfetele s-au potrivit cu televizoarele pana la un anumit moment, mai ales atunci cand au fost puse in relatie cu nevoile personale ale fiecarui utilizator. Drept urmare, schimbarile si inovatiile legate de interfata televizorului au ramas superficiale, comparativ cu evolutia interfetelor telefoanelor mobile.

Incercand sa iasa din tipare, LG Electronics a alcatuit in Ianuarie 2009 echipa “M Project”. Formata in principal din designeri, echipa a trebuit sa produca o interfata complet noua ca aspect si experienta, interfata care urma sa fie folosita pe noile televizoare LG BORDERLESS.


Interfata 3D

(Stanga) Interfata Time Machine TV in 2004. (Dreapta) Interfata BORDER-LESS™ TV in 2009.

Rezultatul a ajuns sa fie cunoscut sub numele de Magic Motion TV, alaturi de telecomanda Magic Wand.

Interfata Magic Motion TV a fost conturata in urma unor studii aprofundate asupra consumatorilor si preferintele acestora. Utilizatorii mai tineri, supranumiti si copiii erei digitale, doreau o telecomanda noua, a carei utilizare sa fie asemanatoare cu cea a unui mouse iar aproape toate persoanele participante  au declarat ca doreau o telecomanda usor de folosit. Bazandu-se pe acest feedback, LG a creat interfata Magic Motion, care combina in mod spectaculos o lista de canale in format thumbnail cu  functiile telecomenzii Magic Wand.

Aplauzele si premiile nu au contenit sa apara: in 2009, televizorul Magic Motion a castigat premiul Red Dot Communication Design , primul premiu acordat vreodata unei interfete TV.

Consumatorii au intrat in contact cu aceasta tehnologie pentru prima oara la targul de electronice IFA, desfasurat la Berlin in perioada 4 – 9 septembrie 2009. In cadrul aceluiasi targ, interfata si telecomanda Magic wand s-au bucurat de un succes enorm, utilizatorii fiind incantati de interfata extrem de intuitiva si de functiile telecomenzii.

Magic Motion

Introducerea IPTV a adaugat o serie de canale noi, o caracteristica pentru care listarea in format thumbnail este ideala. In plus, posibilitatea miscarii stanga dreapta in meniu – precum si sus sau jos – este naturala si intuitiva.

Telecomanda Magic Wand

Telecomanda are doar 6 taste (inclusiv cele pentru pornire, canal, volum si se-lectare), fapt care asigura o utilizare extrem de usoara. Echipa M Project a acordat atentie deosebita acestui detaliu, deoarece majoritatea persoanelor din segmentul de varsta 30-50 au declarat ca utilizarea telecomenzilor conventio-nale, cu multe taste, erau destul de complicata.

Mai mult decat atat: senzorul Gyro din telecomanda recunoaste miscarea, ceea ce inseamna ca utilizatorul poate schimba canalele fie din taste sau miscand telecomanda, asemeni unui controller Nintendo Wii.

YouTube Preview Image

Interfata Magic Motion este potrivita oricarui utilizator, avand continut video pentru intreaga familie, jocuri si un calendar care avertizeaza aniversarile sau evenimentele speciale.

HR
HR
Ajouter un commentaire