Audio-Video

LG-SmartTV

Sunteti familiarizati cu termenul “smartphone”? E timpul sa va familiarizati si cu termenul “Smart TV”, pentru ca un televizor FullHD, 3D, compatibil DLNA, echipat cu multiple functii de ultima ora si cu ajutorul caruia poti sta oricand pe internet nu poate fi decat “smart”.

Smart TV-ul LG inseamna entertainment, online sau offline: gandeste-te la Youtube, filme Full HD 3D si aplicatiile LG, disponibile pe LG Store. Iar in viitor, entertainmentul LG Smart TV va inlocui televizorul conventional.

Smart TV-ul pune in primul rand accent pe media si vrea sa fie mai mult decat un simplu ecran. Un Smart TV este un dispozitiv multimedia high-end, cu acces la net. Ce poti face cu el? Pai, ce faci online de obicei? Te uiti la videouri pe Youtube, dai un Refresh la Facebook sau Twitter, postezi una-alta, citesti stirile sau blogurile preferate si din cand in cand mai joci un Sudoku. Si asta e doar 15% probabil.  :)

Interfata unui Smart TV LG este extrem de intuitiva, deci, usor de folosit: din HomeScreen ai acces la aplicatiile si websiteurile uzuale, precum si la serviciile tip Video On Demand. Poti naviga prin meniuri cu ajutorul telecomenzii Magic Motion Remote Control, care se controleaza asemeni unui mouse, sau cu ajutorul smartphone-ului, care poate fi conectat si folosit ca telecomanda Magic Motion prin intermediul unei aplicatii disponibile pe LG Store. Acest mic artificiu tehnic este posibil datorita compatibilitatii Smart TV-ului si cu standardul DLNA, despre care poti afla mai multe <aici>.

Tot prin intermediul standardului DLNA ai acces la o functie foarte utila, numita “Smart Share”, care iti permite streamingul de pe laptop, PC, telefon wireless sau direct de pe portul USB integrat. Cu alte cuvinte cu functia “Smart Share” scapi de cabluri, transferuri pe hard disk, sau de timpul petrecut in fata calculatorului pentru diversele conversii video. O alta functie importanta este “Connected Home”, care permite stream-ul de date intre dispozitivele locuintei, prin 3G sau wireless. Si posibilitatile sunt multiple, daca adaugam in ecuatie si capacitatile 3D ale unui astfel de televizor, net imbunatatite de panoul LED. De asemenea, in viitorul foarte apropiat, interactiunea cu Smart TV-ul LG  va fi simplificata, prin introducerea a doua functii extrem de importante: “voice recognition” , respectiv “gesture recognition”.

Revenim cu detalii despre noua tehnologie LG Smart TV si cu o demonstratie video. ;)

HR
HR
Ajouter un commentaire