Noua platformă reprezintă o paradigmă complet nouă

pentru prezentul şi viitorul televizoarelor smart

LG Electronics (LG) a prezentat în cadrul International Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas noua platformă destinată televizoarelor smart. WebOS, software cumpărat de la Hewlett-Packard anul trecut în luna martie, a fost reinventat şi relansat ca noua platformă LG pentru televizoarele smart. Noul sistem de operare are interfaţa de utilizare intuitivă, oferind astfel o experienţă continuă şi necomplicată, bazată pe experienţa acumulată în ani de muncă a echipei webOS. De fapt, noua platformă sporeşte compatibilitatea televizoarelor LG smart cu alte dispozitive şi facilitează munca celor care creează aplicaţii.

„Suntem entuziasmaţi să putem lansa aici, în cadrul CES 2014, sistemul webOS optimizat pentru a fi compatibil cu televizorul LG Smart”, a spus In-kyu Lee, Vice Preşedinte Senior şi şef al diviziei TV a LG Electronics Home Entertainment Company. „Frumuseţea și avantajul webOS se regăseşte în faptul că poate oferi libertate deosebită, fiind totodată şi uşor de utilizat. Suntem siguri că navigarea, explorarea şi alternarea între diferite forme de conţinut prin webOS vor fi experienţe cu adevărat plăcute şi nu frustrante, pentru consumatori.”

 

Simplu de conectat, uşor de utilizat

Platforma webOS, care urmează să fie implementată într-un procent mai mare de 70% din totalul televizoarelor smart produse de LG în 2014, simplifică realmente experienţa de vizionare oferită de televizorul Smart. Simplitatea de utilizare de care dispune facilitează căutarea de conţinut şi vizionarea, conectarea la alte aparate, inclusiv procesul iniţial de setup. Prima utilizare a televizorului cu webOS va fi intermediată de un personaj animat, pe nume BeanBird, care va apărea pe ecran şi va ghida utilizatorul prin procesul de iniţiere. Tot ce are de făcut utilizatorul este să folosească telecomanda magică LG sau să apese butonul OK pentru a primi instrucţiunile de la facilitatorul virtual. WebOS poate să recunoască instantaneu conectarea şi tipul unui dispozitiv nou, aducând pe ecran meniul cu opţiunile relevante disponibile utilizatorului.

 

Acces instant şi alternare uşoară a conţinutului

Noul Launcher (programul de lansare), un menu cu derulare de la stânga la dreapta, aflat în partea inferioară a ecranului, este una dintre cele mai dinstinctive funcţii ale webOS. Launcher-ul face posibilă comutarea între teledifuziune, conţinut specific televizorului smart şi media stocată pe dispozitive externe, fără a necesita o revenire la ecranul Home. Îi permite utilizatorului să ultilizeze simultan mai multe programe: să urmărească o emisiune, să se joace, să caute pe internet sau să descarce alt conţinut. Mai mult, Live Menu, care poate rămâne deschis în timpul vizionării, păstrează la îndemână căutările, recomandările şi opţiunile de canale.

 

Descoperirea simplă a conţinutului

Echipa de dezvoltare a webOS, ale cărei lucrări se desfăşoară în laboratorul LG din Silicon Valley Lab, a creat meniul Today (astăzi) ca serviciu de recomandare, sugerând emisiuni TV populare, programe reluate şi filme artistice. Cu o derulare pe orizontală, de-a lungul centrului ecranului, meniul Today poate fi accesat şi de sus în jos prin telecomanda magică pentru a oferi opţiuni de vizionare mai interesante.

De asemenea, webOS LG oferă acces la colecţia de aplicaţii a magazinului LG. Magazinul LG permite utilizatorilor să caute printre cele mai vizionate şi mai descărcate articole disponibile pe platforma Smart TV, inclusiv emisiuni TV teledifuzate şi cele mai noi jocuri. Categoriile organizate logic, care au conţinut 3D, jocuri şi filme, folosesc icon-uri pentru accesare rapidă.

Vizitatorii standului LG din cadrul CES 2014 (Las Vegas Convention Center, Central Hall #8204), deschis între 7 şi 10 ianuarie, pot testa webOS pe cel mai nou OLED TV produs de LG, pe televizorul 4K ULTRA HD şi pe alte modele noi ale liniei Home Entertainment LG.

HR
HR
Ajouter un commentaire