Audio-Video Cinema 3D Smart TV

LG-Cinema3D-SmartTV-SEADLG-Cinema3D-SmartTV-SEAD-2

Cu ocazia targului IFA Berlin 2012, modelul LG Cinema 3D Smart TV 47LM670S a fost premiat cu medalia “Global Efficiency” de catre SEAD – Initiativa pentru Implementarea Echipamentelor si Electrocasnicelor Eficiente.

LG Cinema 3D Smart TV a castigat deja multi fani pentru functiile sale 3D cat si pentru tehnologia integrata, iar premiul acordat de catre SEAD este cu totul special intrucat recunoaste eforturile sustinute ale LG pentru eficienta energetica a produselor companiei, o piatra de incercare pentru multi producatori de pe piata.

LG-47LM670S

SEAD, un efort global

Recunoasterea si aprobarea eficientei energetice LG este amplificata de catre semnificatia SEAD ca si organizatie si initiativa. SEAD (Initiativa pentru Implementarea Echipamentelor si Electrocasnicelor Eficiente) a fost infiintata in 2010, fiind axata, ca si organizatie, pe implementarea echipamentelor si electrocasnicelor eficiente din punct de vedere energetic pe piata globala. Initiativa a fost adoptata rapid de catre 14 tari, printre care si Australia, Franta, Germania, India, Japonia, Korea, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite.

In practica, SEAD evalueaza eficienta energetica a televizoarelor, monitoarelor, calculatoarelor, electrocasnicelor si becurilor comercializate in America de Nord, India, Europa si Australia, dupa care, anual, alege cel mai eficient produs energetic, in functie de anumite categorii si regiuni. Bineinteles, 2012 a fost anul categoriei “TV”, iar SEAD a testat indeaproape produsele tuturor producatorilor aflati pe piata de profil.

Dar ce face din LG CINEMA 3D Smart TV un televizor eficient din punct de vedere energetic? Pentru evaluarea televizoarelor puse in vanzare pe piata europeana, SEAD a diferentiat produsele incepand de la marimea ecranului: astfel, display-urile au fost clasificate ca mici (<27”) medii (29-42”) si mari (>42”), modelul 47LM670S fiind castigatorul categoriei din urma. Reprezentantii SEAD au fost impresionati in mod special de catre multiplele aspecte ale strategiei energetice abordate de catre LG in ceea ce priveste modelul LG Cinema 3D Smart TV.

Astfel, in prima faza, modelul 47LM670S micsoreaza consumul energetic cu ajutorul tehnologiei Local Dimming Technology, care permite utilizatorilor sa controleze separat luminozitatea fiecarei zone a ecranului. In plan secundar, televizorul configureaza sursa de lumina a LEDurilor in linie directa, in functie de alegerile utilizatorului, astfel incat fiecare configuratie este unica, din anumite puncte de vedere. Alaturate, aceste doua atuuri reduc drastic consumul de curent electric al televizorului, eficienta energetica fiind remarcabila.

Premiul acordat de catre SEAD este inca un indiciu asupra inovatiei si diferentierii LG fata de competitorii din piata de profil. Asadar, putem spune cu incredere ca televizoarele LG, prevazute cu o tehnologie 3D foarte versatila, functii inteligente si extrem de eficiente energetic, conduc clasamentele industriei din multe puncte de vedere.

HR
HR
Ajouter un commentaire