lg_flexible_oled-120x120

LG Display, lider mondial al inovației în tehnologia ecranelor, a anunțat astăzi începerea producției în masă a primului ecran flexibil OLED din lume pentru smartphone. Acest ecran – operă de artă reprezintă pentru companie încă o piatră de hotar, urmând îndeaproape lansarea comercială a primului televizor OLED de 55 de inci.

“Datorită tehnologiei de vârf în industrie, LG Display lansează o nouă eră a ecranelor flexibile pentru smartphone-uri, “ a declarat Dr. Sang Deog Yeo, Executive Vice President și Chief Technology Officer al LG Display. “ Se așteaptă ca piața de ecrane flexibile să crească rapid pe măsură ce această tehnologie va fi diversificată și inclusă în diverse aplicații, cum ar fi ecranele pentru mașini, tablete și alte dispozitive portabile. Scopul nostru este acela de a ocupa din timp un loc în conducerea pieței de ecrane flexibile, aducând și anul următor produse noi cu performanță îmbunătățită și designuri diferite. “

Display-ul flexibil OLED este construit cu substraturi din plastic in loc de cele din sticlă. Prin folosirea technologiei de încapsulare a filmului și atașarea protecției filmului pe spatele displayului, LG Display a transformat un simplu ecran într-unul flexibil și incasabil. Noul display este concav vertical, de sus în jos, cu o rază de 700 mm, deschizând astfel o lume a inovațiilor în design pentru piața smartphone-urilor. Fiind îngust,  doar 0.44 mm, display-ul flexibil OLED este cel mai subțire display de telefon mobil din lume. Mai mult, este chiar și cel mai ușor din lume, cântărind aproximativ 7.2g chiar și cu display-ul de 6 inci, cel mai mare display din categoria smartphone-urilor existente.

În Martie 2012, LG Display a prezentat primul display e-paper (EPD- Electronic Paper Display) de 6 inci din lume, care se bazează pe tehnologia e-ink, cu suport din plastic. Ca urmare a prezentării primului televizor curbat OLED de 55 inci din lume în cadrul CES 2013, anunțul de astăzi subliniază poziția de lider a companiei în tehnologia display-urilor flexibile.

 OLED-curved-600x337

Conform firmei de cercetare a pieței IHS Display Bank, industria globală a display-urilor va cunoaște o creștere exponențială și va deveni o piață de 1.5 miliarde de dolari până în 2016, depășind 10 miliarde de dolari până în 2019. Scopul LG Display este să dezvolte tehnologia display-urilor flexibile și să aducă inovație în viețile de zi cu zi ale utilizatorilor, prin introducerea unor display-uri de diverse mărimi, ce pot fi împăturite sau rulate.

HR
HR
Ajouter un commentaire