Audio-Video Events

LG-OLED-TV

LG Electronics a demonstrat de ce isi mentine pozitia ca lider de piata, cu noul televizor LG EA9800, prezentat in premiera in cadrul editiei 2013 a targului de tehnologie CES. Caracteristica principala si totodata unica a modelului consta in ecranul curbat, extrem de subtire, echipat cu tehnologie WRGB, cu ajutorul careia calitatea imaginii afisate este redata la capacitate maxima, tonurile de culoare fiind extrem de apropiate de cele reale.

Modelul EA9800 este primul televizor din lume cu ecran curbat, capabil de toate functiile CINEMA 3D, utilizarea sa fiind extrem de simpla: o apasare usoara pe marginea televizorului transforma intreaga suprafata vizibila a ecranului, care devine echidistanta fata de ochii privitorului , eliminand astfel problema deformarii vizuale a marginii ecranului si pierderea detaliilor vizuale.

Imaginile televizoarelor LG OLED sunt extrem de realiste, multumita in mare parte tehnologiei WRGB, care presupune incadrarea unui sub-pixel alb intr-un sistem Four Color Pixel, ce functioneaza concomitent cu sistemul RGB, rezultatul fiind culorile exceptionale de care modelul LG EA9800 da dovada. Ulterior, functia Color Refiner imbunatateste vizibil tonurile de culoare, iar utilizatorul este liber sa personalizeze imaginea dupa bunul plac. Din functiile noi ale modelului EA9800 ies in evidenta rata de contrast infinita, care va mentine un nivel optim de contrast al imaginii, indiferent de lumina mediulului ambiant sau a unghiului de vizionare. Ca un plus la toate acestea, LG a implementat si un algoritm HDR (High Dynamic Range) care asigura o separare eficienta a culorilor si amplifica consistenta ratei de contrast.

De asemenea, fiind un televizor OLED, LG EA9800 nu dispune de un display tip “backlight”, lucru care se reflecta mai ales in designul minimal numit Paper Slim, greutatea si marginile extrem de subtiri ale televizorului, fabricate din plastic ranforsat cu fibra de carbon CFRP (Carbon Fiber-Reinforced Plastic), ce amplifica experienta, fie aceasta 2D sau 3D. Pentru o instalare facila, care va putea fi completata chiar si de o singura persoana, modelul va fi livrat cu un suport pentru perete foarte usor de montat. In plus, functia Smart Touch Control diferentiaza si mai mult televizoarele LG OLED fata de competitie, oferind un mod foarte usor si intuitiv de a controla functiile de baza ale televizorului, precum schimbatul canalelor, reglarea volumului sau pornirea si inchiderea acestuia.

In momentul de fata nu au fost precizate inca pretul sau momentul lansarii televizorului LG EA9800.

Urmariti toate noutatile de la CES 2013 in sectiunea dedicata

HR
HR
Ajouter un commentaire