Events Telefoane Mobile

LG-Pico-S100

Orasul Hanovra a gazduit editia cu numarul 57 a premiilor iF, una din cele mai prestigioase competitii de design din intreaga lume. Fondata in 1954, competitia iF a devenit sinonima cu designul industrial complex si inglobeaza diverse categorii precum Product Design, Communication Design, Material Design si Packing Design.

Editia iF 2011 a avut loc la Hannover Exhibition Center, iar membrii juriului au evaluat peste 2700 de lucrari trimise de catre cei 1121 de participanti din peste 43 de tari. La finalul competitiei au fost alesi 993 de castigatori carora le-a fost acordat dreptul de a afisa logo-ul competitiei pe produsele pe care doresc sa le comercializeze, iar primii 50 de castigatori au fost recompensati cu un iF Gold Award, alaturi de o sculptura realizata de catre designerul german Herbert Schultes.

Fie ca vorbim despre o piscina container, o agrafa USB sau mobila, produsele din cadrul competitiei au demonstrat cat de eficient poate fi designul in transformarea produselor in opere de arta. De exemplu, piscina container este prima de acest fel si este iluminata cu LED-uri, scara de acces si diverse porturi. Iar atunci cand doresti sa atasezi informatii de anumite documente fizice intr-un mod neobisnuit, folosesti agrafa USB.

Unul dintre cele mai laudate produse din cadrul competitiei a fost telefonul LG PICO (S100), conceput de catre designerul Hong-sik Kim si echipa sa din cadrul companiei LG. Alaturi de Emporia ELEGANCE si iPhone 4, LG PICO a fost unul din cele trei telefoane care au fost recompensate cu premiul iF Product Design.

LG-Pico-S100-2

Membrii juriului au descris telefonul ca fiind “foarte mic, construit cu o atentie deosebita in ceea ce priveste interfata dintre display, tastatura si speaker. LG PICO a reusit sa isi dezvolte o identitate proprie, aspectul fiind unul deosebit (…)

“Am conceput LG PICO cu gandul la lipsurile telefoanelor mobile actuale si am incercat sa ne concentram atentia asupra revenirii la ceea ce inseamna cu adevarat un telefon mobil”, spune Kim.

HR
HR
Ajouter un commentaire