Compania simplifică structura şi numeşte noi preşedinţi ai companiilor de Home Entertainment şi Mobile Communications

 

LG Electronics (LG) a anunţat numirea unor noi reprezentanţi ai companiilor LG Home Entertainment şi LG Mobile Communications şi fuziunea unităţilor de business Home Appliance şi Air Conditioning & Energy Solution pentru a crea o companie unită, LG Home Appliance & Air Solution (H&A) Company. Noile numiri în funcţii vor intra în vigoare de la 1 decembrie 2014, iar promovările de la 1 ianuarie 2015.

Juno Cho, Preşedinte al LG Corp., compania holding a LG Electronics va prelua funcţia de preşedinte şi CEO al LG Mobile Communication Company, iar Dr. Jong-seok Park se va muta pe poziţia nou creată de Chief Technology Advisor. Dl. Cho deţine cunoştinţe puternice despre operaţiunile LG din domeniul dispozitivelor mobile, întrucât în perioada 2001-2007 a condus diviziile de strategie, marketing şi vânzări aferente din America de Nord. Dl. Cho este absolvent al Universităţii Naţionale din Seul, licenţiat în economie, şi deţine un M.B.A. din partea Universităţii din Chicago.

Bong-suk Kwon, şef al Synergy Division din cadrul LG Corp., va fi promovat pe funcţia de vice-preşedinte executiv şi CEO al LG Home Entertainment Company. Dl. Kwon, care a avut ca responsabilitate divizia de monitoare a HE Company, are meritul de a fi adus LG pe prima poziţie pe piaţa monitoarelor LED şi de a fi fost implicat în dezvoltarea popularei serii G de smartphone-uri, din poziţia sa de şef al diviziei LG de planificare a produselor din cadrul LG Mobile Communications Company. Este licenţiat în economie la Universitatea Naţională din Seul şi deţine un M.B.A. din partea Universităţii din Helsinki.

Seong-jinJo, preşedinte şi CEO al LG Home Appliance Company, va conduce nou înfiinţata Home Appliance and Air Solution (H&A) Company. Fuziunea companiilor HA şi AE va consolida capacitatea companiei de a oferi soluţii complete pentru casă, soluţii care se bazează pe tehnologiile proprii LG.

Alte schimbări au ca scop sporirea gradului de competitivitate al LG în sectorul business-to-business (B2B). Hwan-yong Noh, actualul preşedinte şi CEO al LG Air Conditioning & Energy Solution Company, va prelua noua poziţie de B2B Officer, cu scopul de a aduce LG pe prima poziţie în sectorul comercial, care include şi ecrane de afişare a informaţiilor, sisteme de aer condiţionat comerciale şi iniţiative din domeniul energetic. Vice-preşedintele executiv Sang-bong Lee va prelua conducereaLG Energy Business Center, o nouă divizie creată pe baza a 3 dintre diviziile deja existente: Solar, Lighting and Energy Storage System (ESS).

Cu scopul de a îşi consolida capacitatea de inovare şi de marketing, LG anunţă, de asemenea, şi următoarele schimbări:

  • Dr. Scott Ahn, LG Chief Technology Officer, va prelua, în plus, şi rolul de şef al LG Innovation Business Center, cu scopul de a identifica şi dezvolta noi zone de afaceri bazate pe tehnologii viitoare.
  • Wayne Park, Global Sales and Marketing Officer, primeşte noua poziţie de vice-preşedinte executiv şi CEO al LG Overseas Sales and Marketing Company, care va superviza 53 dintre filialele de vânzări din întreaga lume.
  • Sang-gyu Choi, şef al operaţiunilor de marketing şi vânzări din Coreea, a fost promovat pe funcţia de preşedinte şi CEO al Korea Sales and Marketing Company.

 

HR
HR

Comentariile sunt inchise.