Clipboard02

 

Changi Airport Group, în parteneriat cu LG Electronics (LG), a dezvăluit zilele trecute instalaţia numită “Social Tree”, localizată în Terminalul 1 al aeroportului Changi din Singapore. Cu o înălţime de 8.7m şi o lăţime de 11.1 metri, instalaţia montată în centrul aeroportului a fost concepută pentru a satisface nevoia de comunicare a pasagerilor aflaţi în tranzit, cu membrii familiei şi nu numai, aflaţi la mii de kilometri depărtare.

Instalaţia “Social Tree” simbolizează conexiunile globale oferite de către aeroportul Changi şi este formată din 8 chioşcuri de unde pasagerii pot accesa e-mailul sau Facebook şi 64 de televizoare LG 47WV30, cu o diagonală de 47 inch fiecare, fiind un adevărat “zid video”, dedicat social media şi comunicării multimedia, în general. Mai mult, designul încorporează şi 100 de bare aranjate sugestiv, astfel încât să simbolizeze conexiunile internaţionale ale faimosului aeroport din Singapore.

“Suntem extrem de mulţumiţi să avem prestigioasa companie LG Electronics ca şi parteneri în dezvoltarea acestei instalaţii. Trăim într-o lume în care comunităţile digitale fac parte din viaţa noastră de zi cu zi. Sperăm că instalaţia Social Tree să se dezvolte într-o comunitate digitală a aeroportului Changi, ca pasagerii care trec nu doar o singură dată prin acest aeroport să aibă o amintire frumoasă. Instalaţia implica şi un element social pentru cele peste 52 de milioane de pasageri aflaţi în tranzit în aeroportul nostru, în fiecare an”, ” a declarat dl. Yeo Kia Thye, Senior Vicepreşedinte responsabil cu Operaţiunile Aeroportului – Changi Airport Group (CAG).

“Suntem cu adevărat onoraţi pentru că am fost aleşi şi pentru poziţia care ne-a fost oferită de Changi Airport Group. Foarte puţine aeroporturi din lume sunt gazde pentru un public internaţional atât de divers, lucru care a transformat acest proiect în ceva mult mai semnificativ şi vizibil” a declarat Il-geun Kwon, Senior Vicepreşedinte al diviziei IT Business Unit – LG Electronics.

Aeroportul Changi conectează zilnic mii de pasageri din peste 240 de oraşe şi 60 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Având în vedere acest concept, instalaţia Social Tree încurajează pasagerii să facă poze sau videoclipuri cu ajutorul camerelor integrate în chioşcurile Social Tree, conţinut pe care îl pot trimite familiei sau prietenilor din orice ţară. Pozele pasagerilor pot fi de asemenea postate pe ”zidul video” cilindric, pasagerii având la dispoziţie diverse fundaluri multimedia şi puncte de interes din Singapore, peste care pot suprapune pozele. De asemenea, crearea unui cont în Social Tree le permite pasagerilor şi recuperarea pozelor sau videoclipurilor prin intermediul internetului.

Ecranele LG IPS stau la baza întregii instalaţii din aeroport, fiind o alegere excelentă tocmai pentru culorile excepţionale şi rezoluţiile foarte mari. Mai mult, ecranele IPS sunt echipate cu un software de calibrare a imaginii şi permit un unghi de vizualizare de 178 de grade din aproape orice poziţie iar marginile cu o grosime de doar 6.3mm minimizează la maxim spaţiile dintre ecrane. Ca şi element distinctiv, instalaţia consuma puţină energie datorită tehnologiei IPS, aceasta fiind una dintre grijile principale ale membrilor proiectului.

HR
HR
Ajouter un commentaire