Răspundeți repede – care este cel mai ușor mod de a face accesibil conținutul multimedia (poze, videoclipuri, muzică) între mai multe dispozitive care permit acest lucru?

  1. Folosind cablurile sau adaptoarele dispozitivelor pentru a le interconecta (de ex: smartphone la PC)
  2. Folosind un cablu USB sau SD card
  3. Folosind stocarea tip „Cloud”

Dacă sunteți familiarizați cu termenul „Cloud”, răspunsul evident este #3. În practică,  termenul se referă la o tehnologie de stocare a datelor virtuală, care se conectează în mod wireless la dispozitivele digitale precum televizoare Smart TV, PC-uri sau smartphone-uri. Odată încărcat în Cloud, conținutul poate fi accesat de oriunde, oricând, atât timp cât există o conexiune activă la Internet.

Ce este LG Cloud?

LG Cloud este un serviciu de sharing extrem de convenabil care oferă spațiu de stocare virtual și sincronizare automată a conținutului între calculatoare, smartphone-uri și televizoare.

 

 

Prin intermediul LG Cloud, conținutul este salvat într-un centru virtual de stocare, ceea ce înseamnă că odată cu soluțiile vechi de stocare (CD/DVD/stickuri USB/HDD-uri externe) sunt eliminate și problemele legate de spațiu de stocare sepaerat pentru fiecare dispozitiv în parte. Mai mult decât atât, tehnologia și interfața LG Cloud sunt extrem de permisive și ușor de utilizat, începând de la ecranul de start, care este neschimbat, indiferent că accesați LG Cloud de pe telefonul mobil, LG Smart TV sau alt dispozitiv. În altă ordine de idei, utilizatorii pot încărca, descărca sau șterge fișiere de pe telefon, calculator sau Smart TV într-o clipită, iar crearea unui cont permite accesul pe toate aceste dispozitive, nefiind nevoie de parole sau aliasuri suplimentare pentru fiecare în parte.

Cu ce se diferențiază LG Cloud?

LG Cloud are trei funcții distinctive : N-Screen & Streaming, Slideshow și Auto Upload.

N-Screen & Streaming: nu vei pierde niciodată filmul sau serialul preferat

Înainte de toate, cu ajutorul funcției N-Screen & Streaming, utilizatorii pot să vizioneze cu ușurință conținut video pe mai multe dispozitive. De exemplu, să spunem că vă uitați la filmul preferat pe un LG Smart TV, iar fișierul este stocat în LG Cloud. Totul e bine până aici, dar aproape de final, sunteți nevoiți să plecați de acasă. Ei bine, cu LG Cloud, puteți viziona finalul filmului pe telefonul mobil, din mers, exact de la secunda unde ați pus pauză acasă. Mai mult, nu trebuie să descărcați fișierul, acesta fiind stocat în LG Cloud.

Probabil că unii utilizatori sunt îngrijorați și de aspectele tehnice, precum diverse rezoluții sau codecuri necesare pentru rularea anumitor fișiere. Soluția este exrtem de simplă: LG Cloud convertește automat fișierele video, astfel încât acestea pot fi rulate de pe orice dispozitiv compatibil.

 

Slideshow: retrăiește amintirile preferate alături de muzica preferată

LG Cloud dispune și de o funcție multitasking numită Slideshow, prin care utilizatorii pot să vizioneze un album foto și să asculte piesele preferate, stocate în LG Cloud. Este extrem de ușor de folosit și foarte practic atunci când te întorci din vacanțe și ai o mulțime de poze la care vrei să te uiți.

 

Auto Upload: bucură-te de momentele tale, fără ezitare!

Pentru funcția AutoUpload am ales un exemplu real, din viața unui cuplu din Australia, localizat momentan în Marea Britanie. Părinții, aflați în Australia, ard de nerăbdare să își vadă nepoțelul venit pe lume în urmă cu câteva zile, dar cum vizitele cuplului în Australia sunt destul de rare, soluția de mijloc sunt pozele și videoclipurile făcute cu un smartphone bazat pe sistemul de operare Android, poze și videoclipuri care sunt încărcate direct în contul LG Cloud al părinților. De îndată ce o poză este făcută, aceasta este automat încărcată în contul LG Cloud, astfel că bunica și bunicul să poată accesa pozele imediat pe televizorul sau smartphone-ul personal.

Recapitulând, cu funcția Auto Upload, pozele făcute cu un smartphone conectat la LG Cloud sunt automat încărcate și gata de sharing pe alte dispozitive.

Cum ajungi în LG Cloud?

Dacă ești posesorul unui LG Smart TV, poți descărca aplicația LG Cloud din TV Apps, respectiv Google PlayStore pentru posesorii de telefoane Android. Pentru instalarea LG Cloud pe calculatorul personal  accesează acest  link, iar odată descărcat și instalat, poți stoca maxim 5 GB de date, gratuit, dimensiune ce poate fi extinsă până la 50GB, contracost.

 

 

HR
HR
Ajouter un commentaire