Audio-Video

What-Hi-Fi

Daca vorbim de multimedia, un televizor 3D este cel mai dorit lucru la ora actuala. Iar concurenta continua sa creasca, odata cu continutul de acest tip. Lucru bun, de altfel, deoarece competitia sporeste in bine tipul de continut. Daca doriti niste cifre in acest sens, iata: 23 de milioane de televizoare 3D vor fi produse in acest an, adica de 5 ori mai multe decat in 2010.

Implicit, acest lucru aduce televizoarele LG Cinema 3D in lumina reflectoarelor. Daca la inceputul anului 2011 discutia principala legata de acestea era tipul de tehnologie folosit, momentan diferentele s-au indreptata catre poli opusi, un raport realizat de catre iSuppli (o renumita companie de cercetare) confirma acest lucru. Conform analistilor iSuppli, numarul televizoarelor 3D echipate cu tehnologie FPR (Film Patterned Retarder) va depasi numarul celor care functioneaza pe baza ochelarilor tip “shutter” pana in 2015. Viitorul este luminos deci, avand in vedere ca LG este liderul necontestat al tehnologiei FPR.

Daca vreti sa va convingeti de cateva din aspectele tehnologiei FPR, urmariti aceste filmulete.

In concluzie, tehnologia FPR isi surclaseaza concurenta, indiferent de unghiul de vizionare, calitate a imaginii, ochelari si multe alte aspecte despre care am vorbit deja.

Ca argumentul sa fie mai puternic, revista britanica “What Hi-Fi? Sound and Vision” a facut o analiza “la rece” intre cele doua tehnologii, dupa o vizionare 3D a filmului “Avatar”, pe un televizor LG Cinema 3D (modelul 47LW650) si un televizor 3D conventional, cu ochelari tip “Shutter”:

“Nu are cum sa nu iti placa LG 47LW650T: televizorul dezvaluie foarte clar avantajele tehnologiei 3D pasive (FPR), primesti ochelarii in aceeasi cutie si ochii iti sunt mult mai relaxati, pentru ca tehnologia FPR elimina din start efectul “crosstalk” si multe alte probleme de acest fel. Deci trebuie sa aveti in vedere modelul LG 47LW650T atunci cand vreti sa va achizitionati un televizor 3D!”

Revista a acordat nota maxima tehnologiei FPR, adica 5 stele. In plus, alt “titan” al publicatiilor de profil – PC World, a declarat ca efectele 3D in cazul tehnologiei FPR sunt net superioare televizoarelor 3D conventionale, iar CNET Asia a acordat 4 stele aceleasi tehnologii, in cadrul rubricii “Editor’s choice”.

Deci, tehnologia LG Cinema 3D creste odata cu piata. Fiti atenti la specificatii cand doriti sa cumparati un televizor 3D si, daca aveti intrebari, adresati-le aici :)

HR
HR
Ajouter un commentaire