Corporate

Rezultate peste asteptari datorita performantelor obtinute de companiile Home Entertainment, Home Appliances si Business Solutions in urma revenirii economiei mondiale

LG Electronics, unul dintre liderii globali in domeniul aparaturii electronice, electrocasnice si comunicatiilor mobile, anunta rezultatele neauditate pentru primul trimestru din anul 2010, pe baza Standardelor Internationale de Raportare Financiara (International Financial Reporting Standards).

Vanzari si profit

In primul trimestru din 2010, vanzarile globale consolidate ale companiei LG Electronics au crescut cu 28%, comparativ cu primul trimestru din anul anterior, ajungand la 11.9 miliarde USD. Profitul operational a ajuns la 462 milioane USD, ceea ce reprezinta o crestere de 26% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul companiei Home Entertainment a crescut cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut datorita cererii in continua crestere pentru televizoarele cu ecran plat, ceea ce a dus la vanzari de 4.5 miliarde USD si la un profit operational de 159 milioane USD. Livrarile au crescut cu 62% fata de anul trecut, la 5.2 milioane de unitati. Compania LG Home Entertainment va continua sa inregistreze profit datorita seriei de televizoare LCD Full LED si a numarului mare de produse premium disponibile pe piata.
Compania Mobile Communications a raportat un venit din vanzari in scadere cu 19.4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut ca rezultat al sezonului nefavorabil si a scaderii preturilor terminalelor mobile. Livrarile au atins 27.1 milioane de unitati in timp ce vanzarile de unitati au scazut cu 19.7% fata de anul trecut. Profitul operational a scazut cu 0.9% comparativ cu anul trecut datorita investitiilor realizate si cheltuielilor de marketing. Compania vizeaza cresterea vanzarilor si a profitabilitatii prin lansari de noi telefoane inteligente si extinderea portofoliului de modele noi.

Compania Home Appliance continua sa obtina rezultate pozitive, inregistrand vanzari in crestere cu 33%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 2.1 miliarde USD si un profit operational de 181 milioane USD. Vanzarile inregistrate de subsidiarele companiei au crescut cu 34% fata de primul trimestru din 2009 datorita vanzarilor semnificative inregistrate pe pietele din China, India si America de Nord. Pentru al doilea trimestru din 2010 se preconizeaza o diminuare a cererii, insa compania isi va asigura profitabilitatea si pozitia de lider de piata prin reducerea costurilor si printr-o crestere sustenabila a vanzarilor.

In ceea ce priveste compania Air Conditioning, vanzarile au ajuns la 1 miliard USD, ceea ce reprezinta crestere de 15% a vanzarilor raportate in USD si o scadere de 6% a vanzarilor raportate in woni coreeni. Totodata, profitul operational a atins cifra de 38 milioane USD. Compania previzioneaza ca vanzarile vor incepe sa creasca, in principal pe pietele emergente, ca rezultat al refacerii economiei si inceperii sezonului cald.

Compania Business Solutions a inregistrat vanzari peste asteptari cu 15.4% comparativ cu anul anterior, atingand 1.1 miliarde USD, datorita cererii mari de produse IT si a cererii in continua crestere pe piatele emergente. Vanzarile de produse infotainment pentru masini au crescut ca rezultat al revigorarii pietei automobilelor. in acelasi timp, vanzarile de monitoare au inregistrat rezultate in crestere in special pe pietele din Europa si din America Centrala si de Sud.

Declaratie financiara si venituri si cheltuieli, altele decat cele operationale

Compania a inregistrat o crestere a profitului net ajungand la 590 milioane USD comparativ cu scaderea de 142 milioane USD inregistrata anul anterior. Profitul net inregistrat de LG s-a datorat si celor 191 milioane USD provenite din actiunile companiilor afiliate la nivel global. LG Display, in care LG Electronics detine actiuni, a inregistrat o crestere de 201 milioane USD.

LG a adoptat Standardele Internationale de Raportare Financiara (International Financial Reporting Standards -IFRS) in 2010 pentru a unifica sistemul de contabilitate la nivel global si standardele de raportare financiara. Cele 104 subsidiare in care LG detine mai mult de 50% din actiuni au fost consolidate sub IFRS, alaturi de LG Innotek. Astfel, LG Display in care LG Electronics detine 37.9% din actiuni, nu va fi inclus in rezultatele globale anuntate de catre LG.

Estimari si directii strategice pentru al doilea trimestru din 2010

Compania estimeaza  rezultate in crestere pentru al doilea trimestru din 2010 odata  cu revenirea economiei la nivel mondial si inceperea sezonului de virf pentru segmentul de climatizare. LG va continua sa introduca produse noi in principalele categorii, inclusiv telefoane inteligente, va continua investitiile in R&D, in marketing si in dezvoltarea de produse premium care vor asigura pozitia companiei in categoriile respective.

HR
HR
Ajouter un commentaire