Events

Jacques Villeneuve, Campionul mondial de Formula 1, este noul ambasador LG pentru etapa GRAND PRIX DU CANADA 2010. Nascut in Canada, Jacques a concurat in Formula 1 timp de 10 ani, mai exact intre 1996-2006. In 1996, Jacques Villeneuve s-a calificat intre primele pozitii ale clasamentului si a devenit Campion Mondial sezonul urmator cu echipa Williams. In cei peste 10 ani de cariera, Jacques Villeneuve a concurat cu alte 3 monoposturi si a castigat 11 Grand Prix-uri.

In calitate de ambasador, Jacques va posta pe blogul international LG in saptamanile anterioare Grand Prix-ului si va livra informatii pretioase despre curse si marele premiu al Canadei:

Ca majoritatea pilotilor de curse, sunt mereu atent la Formula 1 si incerc sa ma uit la toate cursele, mai ales acum, cand sper sa ma intorc pe circuit anul viitor, in 2011. Este pacat ca Grand Prix-ul Spaniei a fost atat de tehnic si plictisitor, mai ales ca in Barcelona au fost atatea curse interesante de-a lungul anilor, in special din cauza structurii circuitului, care nu permite depasiri.

Pana la momentul retragerii lui Lewis, doar 4 campioni mondiali au reusit sa ajunga in primele sase pozitii, lucru care este cel putin impresionant si care demonstreaza cat de importanta este experienta pe un asemenea circuit.

Sezonul a inceput in forta, cu multi piloti buni la diferente de punctaj foarte mici: cei de pe primele 7 pozitii au cate 21 de puncte fiecare, deci competivitatea a atins cote maxime.

Sa revenim totusi la Barcelona si lipsa depasirilor pe acest circuit, care implica deportanta si, foarte putin, utilizarea franei. Structura este de asa natura incat masinile se bazeaza mai mult pe  aerodinamica si turatii limitate, o depasire fiind foarte greu de efectuat. Daca se iau in calcul alte trasee si nu va concentrati asupra punctelor negative, veti observa cele cateva interesante curse de anul acesta, in special cele din Australia si China, unde pilotii au luptat pana la ultima suflare.

Nu trebuie decat sa va ganditi putin la anii trecuti in ceea ce priveste Formula 1 si va veti da seama ca acest sport a fost intotdeauna asa. Spre exemplu, Bahrain si Barcelona au avut intotdeauna mai putine zone de depasire decat alte trasee. Dar, ca in orice domeniu, totul trebuie sa fie captivant…

De fapt, captivant este cuvantul care descrie Grand Prix-ul Canadian! Montreal este un circuit foarte dificil, cu multe tronsoane drepte si multe sicane. Intotdeauna va va surprinde ceva si structura este facuta pentru curse  cu finaluri neasteptate, datorita curbelor stranse, iar cei care isi cunosc bine monopostul au cele mai mari sanse de castig.

Si Monaco este un circuit frumos, in mare parte datorita asezarii si tehnologiei folosite. Fiecare pilot iti va spune acelasi lucru: daca vrei sa castigi o cursa de Formula 1, o poti face aici.

Calificarea este la fel de importanta, dar trebuie sa ai grija ce faci in timpul cursei propriu-zise, deoarece distanta intre pereti este foarte mica si intotdeauna va fi cel putin un accident. Este unul dintre acele circuite de care poti sa te bucuri abia atunci cand ai trecut linia de finish. Multi s-au retras din cauza acestui circuit, deci echipele si pilotii noi care reusesc sa il termine cu bine ar trebui felicitati.

In ceea ce priveste pilotajul, cred ca majoritatea curselor din acest an au demonstrat deja cine are capacitatea de a invinge si spun cu mana pe inima ca sunt un mare fan al lui Fernando, un pilot exceptional, inca de la prima sa cursa in F1. Jenson are de asemenea un sezon bun si Michael si-a revenit surprinzator in Barcelona.

HR
HR
Ajouter un commentaire