Corporate

LG-Green

LG va investi aproape 7 miliarde de dolari in urmatorii 4 ani, in domeniul green business.

Investitiile – in baterii electrice de masina, iluminare LED, panouri solare si tehnologii de tratare a apei – vor genera venituri de 8.4 miliarde de dolari, creand in acelasi timp peste 10.000 de locuri de munca in sectorul verde peste tot in lume. In acelasi timp, va ajuta la cresterea si dezvoltarea celor aproximativ 660 companii mici si mijlocii din lantul de aprovizionare. Aproape o treime din investitie va fi alocata, pana in 2013, bateriilor pe baza de lithium pentru masinile electrice.

In acelasi timp, LG planuieste sa intre in afacerile cu polisilicon pana in anul 2014. In prezent, LG este furnizor de baterii electrice pentru Chevrolet Volt, masina dezvoltata de General Motors, si pentru Opel Ampera. In acelasi timp, LG colaboreaza cu GM pentru dezvoltarea vehiculelor electrice.

In ceea ce priveste tratarea apei, companiile LG si Hitachi vor colabora pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru tratarea si intretinerea marilor piete de tratare si furnizarea a apei, piete evaluate la 430 miliarde de dolari pe an.

Anul trecut, LG a anuntat ca va investi 17.8 miliarde in dezvoltarea sectorului verde pentru a reduce cu 40% (din 2009 pana in 2020) emisiile gazelor care provoaca efectul de sera.

HR
HR
Ajouter un commentaire