Audio-Video Cinema 3D Smart TV

3D-World

Inca din momentul lansarii primelor televizoare 3D, au aparut intrebari referitoare la utilizarea si tehnologia folosita. Va raspundem in continuare la cele mai frecvente trei astfel de intrebari:

1. De ce este nevoie sa port ochelari speciali si de ce pretul acestora este mare in unele cazuri?

Efectul 3D se formeaza prin asamblarea a doua imagini / frame-uri separate. Ochelarii ajuta in acest proces – similar cu cei din cinematografele 3D. Diferentele de pret tin de producatori si de tehnologiile utilizate in dezvoltarea ochelarilor. Principalele doua tehnologii existente in prezent sunt ochelarii activi si ochelarii pasivi. Ochelarii activi utilizeaza baterii pentru procesarea imaginilor, iar cele doua lentile se inchid consecutiv, la intervale de timp foarte mici. Acestia sunt mai grei decat ochelarii pasivi si mai scumpi (aproximativ 200$). Ochelarii pasivi FPR – Film Patterned Retarder sunt mai usori, nu trebuie reincarcati – nu au baterie, au un design modern si sunt mult mai convenabili ca pret. LG foloseste in principal ochelari pasivi pentru televizoarele produse.

2. Tehnologia 3D imi afecteaza ochii sau imi poate crea dureri de cap?

Unele persoane se plang de dureri de cap, ameteli si ochi obositi dupa ce urmaresc continut 3D. Acest lucru se intampla din cauza ochelarilor activi, care obosesc destul de mult ochii, prin efectul de flickering (inchiderea repetata, foarte rapida, a lentilelor). Vizionarea de continut 3D pe o perioada lunga de timp folosind ochelari 3D activi poate duce la efectele mentionate mai sus. Acesta este motivul pentru care va propunem sa utilizati ochelari 3D pasivi FPR cand vizionati continut 3D.

3. Este disponibil suficient continut 3D, pe care sa-l urmaresc?

Pe scurt: DA. Orice televizor LG Cinema 3D SmartTV va ofera un continut bogat 3D: de la filme 3D la muzica si concerte in format 3D, pana la jocuri si documentare tridimensionale. In plus, orice continut 2D poate fi convertit in format 3D.

Aflati detalii suplimentare despre tehnologia LG Cinema 3D Smart TV pe site-ul LG.com

HR
HR
Ajouter un commentaire