Corporate

Insulele Maldive si presedintele eco

Corporate | 20 October 2010Comments Off

Primul palat eco din lume a fost inaugurat in Maldive, pe 7 octombrie, odata cu anuntul presedintelui Mohamed Nasheed care a informat publicul larg ca Palatul Mulee Aage functioneaza in mare parte cu energie electrica furnizata de catre o retea de panouri solare, donate de catre LG.

1

Evenimentul a inceput dimineata, in jurul orei 7.30, dar asta nu a impiedicat o multime de spectatori sa se minuneze la vederea presedintelui intr-o salopeta, lucrand la panourile solare, alaturi de Danny Kennedy, fondatorul companiei Sungevity.

Presedintele Nasheed a urcat pe acoperis si a montat primul panou solar, in aplauzele publicului prezent.

2

Modulele de pe acoperis pot produce 11 kilowai (kW) putere, mai mult decat dublu fata de sistemele solare concepute pentru gospodariile medii, ce produc de la 3 pana la 5 kW. Se preconizeaza ca, datorita sistemului de panouri solare, palatul Mulee Aage ar putea economisi aproximativ 300,00 USD, pe toata durata de viata a panourilor.

Fost detinut politic, acum primul presedinte ales in mod democratic, Mohamed Nasheed a fost si este in continuare unul dintre cei mai fermi si sinceri activisti pro-mediu. Anul trecut, Nasheed a devenit preferatul ecologistilor, cand a gazduit o reuniune a cabinetului sau sub apa, pentru a atrage atentia la pericolele care survin schimbarilor climatice

Initiativa presedintelui Nasheed arata determinarea Maldivelor de a deveni o natiune care doreste sa lupte impotriva incalzirii globale si impotriva factorilor determinanti ai acesteia.

3

Initiativa presedintelui Nasheed arata determinarea Maldivelor de a deveni o natiune care doreste sa lupte impotriva incalzirii globale si impotriva factorilor determinanti ai acesteia, iar compania LG nu a facut decat sa il sustina in demersurile sale, deoarece viziunea asupra planetei si a protejarii mediului inconjurator este una comuna, atat pentru presedinte, cat si pentru LG. Astfel, presedintele Nasheed a fost ales unul dintre cei sase “campioni ai Pamantului” la cel de-al patrulea summit global  pentru mediu B4E, eveniment sponsorizat de altfel de catre LG

Instalatia solara marcheaza perfect momentul celei de-a doua intalniri intre presedintele Nasheed si LG in cadrul unui proiect care priveste mediul inconjurator. Prin donatia panourilor solare, LG se alatura demersului presedintelui Nasheed in a utiliza energie alternativa.

4

5

Instalarea panourilor solare a facut parte dintr-o actiune de amploare, numita Proiectul10/10/10, eveniment care a fost menit sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste incalzirea globala si a fost sustinut de catre 350.org (http://www.350.org/).

Campania s-a bucurat de un real succes, dovada fiind si anuntul lui Barack Obama  referitor la montarea unor panouri similara celor de pe Mulee Aage pe Casa Alba.. Anuntul a marcat de asemenea succesul companiei Sungevity care au reusit sa il convinga pe presedintele Statelor Unite cu ajutorul campaniei Globama (http://www.solaronthewhitehouse.com/).

HR
HR
Ajouter un commentaire