Audio-Video

Importanta profunzimii in imaginile 3D

Audio-Video | 2 August 2011Comments Off

profunzimea-imaginii

Cat de bun este 3D-ul unor filme precum Avatar sau Transformers? Cat de incarcat inseamna FULL 3D? De ce unele scene ale filmelor 3D par mai accentuate decat restul filmului?

Multe dintre aceste intrebari au un raspuns comun si anume: “profunzime”.

Profunzimea imaginii este o parte foarte importanta atunci cand vorbim despre redarea imaginii 3D in fiecare scena a unui film. Un exemplu bun ar fi al treilea film al seriei Transformers, care, din cauza robotilor si a cladirilor foarte inalte, a avut nevoie de imagini cu o profunzime deosebita. Pentru a va face o idee si mai clara, ganditi-va ca intr-o scena in care doua personaje poarta o conversatie are nevoie de foarte putina profunzime.

Profunzime-Imagine-3D Transformers

Pentru a putea pastra exactitatea si calitatea rezultatului finit, regizorii filmelor 3D trebuie sa gaseasca echilibrul perfect intre profunzimea reala si profunzimea atribuita in timpul filmarilor. Mai mult, un surplus de profunzime poate duce la oboseala ochilor utilizatorului, asa-numitul fenomen “3D Fatigue”. Prin urmare, preferintele legate de profunzime sunt individuale si, din fericire, aici intervine tehnologia LG :)

Prin LG CINEMA3D, caracteristicile 3D ale imaginii pot fi ajustate in functie de preferintele personale iar datorita dimensiunilor televizoarelor (diagonalele pot ajunge pana la 72 de inch), utilizatorii pot avea o experienta diferita fata de cea de la cinema, multumita acestor modificari individuale care pot fi facute asupra imaginii 3D. Aceasta poate fi imbunatatita in doua feluri: prin ajustarea profunzimii imaginii si, mai ales, prin adaugarea de profunzime continutului 2D, lucru pe care LG incearca sa il perfectioneze inca de la anuntarea tehnologiei CINEMA3D. Prin urmare, un simplu buton transforma filmul tau preferat din 2D in 3D, instantaneu.

Conversie-2D-3D

Cu toate acestea, constructia unui motor de conversie 3D are provocarile si “pragurile” sale. Spre exemplu, LG a fost nevoita sa fabrice algoritmi si micro-chipuri proprii deoarece componentele disponibile pe piata nu faceau fata cerintelor.

LG-Cinema-3D

Rezultatul este un sistem foarte “user-friendly” care ajuta utilizatorul sa aleaga setarile optime pentru filmul 3D. In cele mai multe cazuri, acestea pot varia de la un efect subtil 3D pe anumite secvente pana la anumite efecte spectaculoase, care vor iesi mai mult in evidenta daca sunt plasate pe o scena de actiune. Cu toate acestea, punctele de focalizare sunt diferite de la om la om, dar multumita tehnologiei CINEMA3D, experienta va fi la fel de spectaculoasa, indiferent de distanta utilizatorului. Deci, ce promite motorul de conversie 3D LG? O experienta 3D customizabila individual, in premiera. Ce puteti sa vreti mai mult? :)

HR
HR
Ajouter un commentaire