Telefoane Mobile

LG BL40Va prezentam in continuare un review al telefonului LG Chocolate BL40, realizat de Victor Kapra, consultant independent, blogger specializat in tehnologie & new media:

Noul telefon din seria LG Chocolate, cu codul BL40, bine apreciat de revistele internationale de fashion, nu va trece in nici un caz neobservat: este mai lung decat majoritatea modelelor de pe piata.
Insa aceasta dimensiune nu a aparut din excentricitatea designerilor LG, ci are o explicatie: ecranul panoramic HD (16:9), tactil, cu diagonala de 4 inci, afiseaza paginile de internet si ruleaza clipurile video la o calitate greu de gasit la alte telefoane.

YouTube Preview Image

Ecranul
Ecranul functioneaza fara probleme ca dual screen. Exemplu: daca esti la pagina de mesaje si il asezi in pozitie landscape, vezi mesajele in paralel: in stanga lista de mesaje, in dreapta continutul fiecaruia. LG Chocolate LB40 puncteaza bine si la functia de copy-paste: selectezi foarte usor cu degetul pasajele care te intereseaza.
De altfel, toate functiile touch sunt rapide, inclusiv zoom out/in  executat cu doua degete.

Meniuri
Mi-a placut logica familiara cu care au fost concepute meniurile si au fost organizate aplicatiile. Ultimul neofit in materie de telefoane mobile reuseste repede sa se descurce, daca a avut vreodata de a face cu Netvibes sau Pageflakes sau s-a distrat cu widgeturile Yahoo. Nu e vorba de simplitate, fiindca nu e neaparat simplu (in sensul ca la una si aceeasi functie sau aplicatie se poate ajunge pe mai multe cai, poate chiar prea multe), ci de limbajul comun cu experienta internetului oferit de LG Chocolate BL40 chiar inainte de a fi incercat sa intri pe net de pe Chocolate. Ca la orice telefon, unele functii sunt bine infundate in meniu, dar ajung cateva atingeri ca sa le muti intr-una din paginile de deschidere: contactele cele mai apelate, paginile de net favorite, calendarul, organizerul, foaia de notite sau postul de radio cel mai ascultat le aduci, daca ai chef, la o apasare de deget distanta.
Functii/aplicatii
Ce functie de baza are LG Chocolate LB40? Orice functie vrei, sau oricate functii vrei. Asta e sugestia cubului de start, pe care il rotesti simplu, cu degetul pe ecran, pana dai de aplicatia dorita. Tastatura virtuala vine atunci cand o chemi, contactele apar acolo unde le pui, la rigoare poate sa arate doar ca un ceas cu radio si organizer, butoanele pentru player si volum sunt exterioare etc.
Lungimea telefonului si faptul ca ecranul ocupa aproape tot spatiul, iar in landscape arata ca un televizor cu ecran lat poate sa dea impresia ca avem un telefon anume pentru amatorii de filme (plus ca programul de instalare pe PC ofera si un DivX converter), dar in realitate poate sa fie un telefon pentru orice: pentru fite (daca nu-l explorezi) pentru muzica si filme, un auxiliar de lucru sau doar un telefon pe care poti sa-ti ierarhizezi rapid contactele.
Gesture Shortcuts
Descoperi cu placere pe LG Chocolate mci trucuri/surprize functionale sau estetice. De pilda, vizualizarea, in landscape, a pieselor reprezentate in chip de CD-uri rotindu-se. Aspectul “retro” e o distractiv si la camera foto (unde comenzile sunt asezate pe un buton virtual de aparat foto vechi) si la playerul radio (care reproduce un aparat de radio analogic). La fel, ceasul cu 2 fuse orare, unul local, unul al altui oras – e distractiv sa incerci hartile si zoom-ul pana ajungi la orasul cautat. Sau, daca izbutesti, poti sa canti la pianul virtual ori (mai bine) la tobe.
O functie utila este accesul la aplicatii prin simpla „desenare” cu degetul pe ecran a unor simboluri: trasezi un cerc, deschizi radio-ul, desenezi un S, apare alarma etc.
Casti performante
Eleganta unui telefon negru lucios, cu o sugestie de rosu, e in mod ciudat completata de o pereche de casti albe. E o placere sa asculti cu ele (mai ales pentru fanii castilor intraauriculare si mai ales daca alegi sa asculti cu functia dolby). Dar totusi, de ce sunt albe?
Muzica
Dureaza mult (e drept am folosit doar memoria telefonului pentru ca nu am avut un card la indemana) pana se incarca muzica, mai ales daca sunt mai multe fisiere stocate. Dureaza mult si actualizarile la care te obliga programul atunci cand incarci, descarci sau sincronizezi cu PC-ul (iar aici n-am inteles de ce incarcarea muzicii se face complet separat de orice alt gen de fisiere, iar la incarcare nu poti lua de pe PC fisiere separate, ci numai foldere – mai ales ca in telefon folderele tale nici nu se pastreaza, iar fisierele se risipesc in functie de criteriile telefonului – alfabetic, album, artisti etc). Si unele comenzi tactile raspund ceva mai lent (desi nu e o problema pe ansamblu). Altele, in schimb, raspund prea iute: daca vrei sa faci un playlist, poti sa ai de furca pana nimeresti si selectezi piesele cautate.
Concluzia:  Un telefon elegant, neobisnuit, cu un ecran impecabil si caruia ai destul de putine sa-i reprosezi in materie de functii. LG Chocolate LB 40 are sanse sa-i fascineze pe cei preocupati de stil, iar pe cei mai tehnici sa nu-i dezamageasca prin caracteristici, inclusiv Internet/e-mail.
Specificatii tehnice complete, aici

HR
HR
Ajouter un commentaire