Corporate Events

Renumitii producatori Ridley Scott si Kevin Macdonald provoaca comunitatea de pe YouTube sa prezinte “Viata intr-o zi
Utilizatorii YouTube pot participa la un experiment cinematografic global prin realizarea unui videoclip care sa prezinte pe 24 iulie “Viata lor intr-o zi”

YouTube a adus impreuna celebrii producatori Ridley Scott si Kevin Macdonald, iar acestia se adreseaza utilizatorilor YouTube din inteaga lume pentru realizarea primului film documentar cu continut generat de utilizatori, filmat intr-o singura zi.
Proiectul Viata intr-o zi (Life in a day), sustinut de LG Electronics, este un experiment cinematografic derulat la nivel global, prin care se solicita comunitatii din intreaga lume sa surprinda un moment din viata, sâmbata, 24 iulie si sa incarce videoclipul pe www.youtube.com/lifeinaday.

Life in a day

Premiatul regizor Kevin Macdonald (State of Play, Last King of Scotland, Touching the Void) va regiza filmul documentar ce va include cele mai interesante videoclipuri realizate de utilizatori. Producatorul executiv al filmului va fi Ridley Scott (Robin Hood, Gladiator, Black Hawk Down) iar compania sa, Scott Free Productions, il va produce. Utilizatorii ale caror videoclipuri vor fi incluse in filmul final vor deveni astfel co-regizori si 20 dintre acestia vor fi prezenti la premiera globala a filmului care va avea loc in cadrul Festivalului de Film Sundance 2010.

“Viata intr-o zi” este unul dintre proiectele pe care YouTube le realizeaza si prin intermediul carora doreste sa duca muzica, arta si acum filmul la un alt nivel. YouTube Symphony Orchestra si parteneriatul anuntat recent dintre YouTube Play si Guggenheim sunt exemple de convergenta ale filmelor online cu artele traditionale, iar proiectul “Viata intr-o zi” duce experiementul si pe teritoriul cinematografiei. LG Electronics sustine proiectul “Viata intr-o zi”, acesta fiind parte din campania globala de promovare a brandului LG, Life’s Good, compania sustinând astfel si crearea de continut online de calitate, care poate fi trimis prietenilor si de care se poate bucura un numar mare de utilizatori.

Referitor la proiect, directorul Kevin Macdonald afirma: “Viata intr-o zi este ca o incursiune video in timp, care va povesti generatiilor viitoare cum era viata in ziua de 24 iulie, anul 2010. Este un experiment unic in realizarea filmelor sociale si ce modalitate mai buna de a aduna un numar mare de videoclipuri decât prin implicarea comunitatii online la nivel global.”

“In ultimii 5 ani, YouTube a schimbat modul in care este creat si consumat continutul media”, sustine Eric Schmidt, CEO al Google, compania care detine YouTube. “Suntem incântati ca putem oferi comunitatii noastre oportunitatea de a lucra alaturi de Kevin Macdonald si Ridley Scott si suntem recunoscatori partenerului nostru vechi, Institutul Sundance, pentru suportul lor in aceasta initiativa globala. De aceea, nu-mi pot imagina un alt loc mai potrivit pentru premiera filmului Viata intr-o zi decât festivalul de anul viitor.”

“ O parte vitala a misiunii noastre este de a promova povestirile individuale din intreaga lume si de a oferi o platforma pentru exprimare si experimentare”, declara John Cooper, Regizor al Festivalului de film Sundance. “Acesta este o modalitate fantastica de a implica comunitatea YouTube si totodata de a oferi audientei Festivalului ceva nou si neasteptat”.

“LG crede ca prin tehnologie se poate aduce un plus de valoare in vietile oamenilor, iar in proiectul Viata intr-o zi am identificat obiective care sustin valorile brandului nostru”, sustine Dermot J. M. Boden, Chief Marketing Officer al LG Electronics. “ Pentru LG, acest proiect reprezinta o oportunitate fantastica de a relationa cu comunitatea YouTube la un nivel personal si emotional, iar, in final, satisfactia si bucuria vor fi foarte mari. Acesta initiativa se incrie perfect in angajamentul pe care ni l-am luat – “Life’s Good”!”

Scott Free va lucra impreuna cu Rick Smolan, creatorul productiei “A Day in the Life” si CEO al Against All Odds Productions, o organizatie din California specializata in realizarea de proiecte la nivel global, care combina naratiunea cu tehnologia avansata. Astfel, organizatia va distribui camere video persoanelor din zonele izolate pentru a facilita realizarea unui film care va fi cât mai complet si reprezentativ. Pentru mai multe informatii despre proiect si pentru a incarca videoclipuri, ccesati www.youtube.com/lifeinaday

HR
HR
Ajouter un commentaire