Electrocasnice

LG DesignDesignerii cauta inspiratia in cele mai neobisnuite locuri, iar forma unei frunze sau culoarea unei vaze pot fi de ajuns pentru a declansa moda sezonului urmator.

In mod asemanator, designerii de produse LG cauta constant inspiratia, urmand indeaproape trendurile si obiceiurile consumatorilor, precum si problemele sociale majore, probleme care pot fi abordate si rezolvate cu ajutorul tehnologiei.

Un exemplu concludent este modul in care industria de electrocasnice s-a concentrat asupra mediului si protejarii acestuia, in ultimele doua decenii. Prin proiectarea mai eficienta a noilor tehnologii, industria electrocasnicelor “lucreaza” din greu pentru a reduce problemele legate de mediu. Aceasta abordare “verde” sau “eco-friendly” are legatura directa cu reducerea consumului de energie si evitarea utilizarii de materiale daunatoare mediului, in procesul de productie.

Intreprinderile si producatorii au admis aceasta problema, iar noul val de produse subliniaza nevoia de a avea un mediu curat si armonios. Drept urmare, eforturile LG se concentreaza asupra designului care  ofera toate beneficiile confortului modern, cu un impact minim asupra mediului inconjurator.

Design orientat pe intelegerea nevoilor clientului

Tehnologia ar trebui fie sa ne simplifice sau sa ne imbogateasca viata  – poate chiar ambele. LG se concentreaza asupra imbunatatirilor simple de design, pentru a mari numarul de avantaje oferite utilizatorilor. Studiind nevoile unice ale clientilor din fiecare piata, construim  solutii simple si eficiente, pentru a minimiza si imbogati viata fiecarui consumator.

Un exemplu concludent ar fi modul prin care LG si-a concentrat eforturile pentru a fabrica un frigider care sa conserve optim kimchi, un produs destinat regimului alimentar, foarte popular in Korea. Un astfel de frigider este prevazut cu cutii transparente pentru kimchi, lucru care permite consumatorului sa vada efectiv ce contine o anume cutie, fara a fi nevoit sa o deschida.

Design LG

Design armonios

A existat o perioada in care produsele electrocasnice erau doar niste cutii mari, destinate unui singur singur scop. Din fericire, acest lucru este de domeniul trecutului, televizoarele actuale LCD sau cu plasma ocupand mult mai putin spatiu  , fara sa renunte la calitatea designului si imaginii, net superioara ecranelor CRT. Aparatele de aer conditionat LG, aparatele pentru bucatarie si produsele destinate home entertainmentului sunt axate asupra unui design care trebuie sa fie in perfecta armonie cu mediul inconjurator, sporind astfel confortul utilizatoruluiYour browser may not support display of this image.

Minimalism, intr-un cadru nou

LG considera ca designul minimal este un trend ascendent, care se va raspandi pe un “stil simplu, foarte natural”.

Culori elegant de simple alaturi de stiluri minimale vor domina anul 2010, iar industria de electrocasnice va continua sa foloseasca tonurile neutre, gri, verzi sau albastre, alaturi de finisaje cu modele geometrice.

HR
HR
Ajouter un commentaire