Corporate

Ennio-Morricone

In aceste momente  de avans tehnologic neincetat, timpul se scurge din ce in ce mai repede. Astazi, oamenii pot controla nivelul de caldura de acasa in timp ce ei sunt intr-un magazin, la cumparaturi, pot lega prietenii cu persoane aflate la celalalt capat al lumii, pot accesa aplicatii online din bordul masinii personale.

Chiar si asa, putini sunt cei care credeau acum cinci ani ca pot auzi farmecul unei orchestre in telefonul mobil. Cu ajutorul lui Ennio Morricone, probabil cel mai cunoscut compozitor de film din toate timpurile, LG a transformat acest vis in realitate.

Ennio-Morricone-2

Povestea incepe cu patru ani in urma, cand prevala opinia conform careia telefoanele mobile nu ar putea reproduce un sunet atat de clar precum cel al unei orchestre. Cu aceasta provocare au pornit specialistii LG, in intentia de a crea tonuri de apel de o finete asemanatoare unei orchestre live – totul, intr-un proiect ce avea nume de cod « Encore » – « Mai mult », pe buna dreptate.

Seul 2009, Prima intalnire cu Ennio Morricone

Oricat de bine s-ar fi priceput expertii LG in domeniul tehnologiei, aveau nevoie de un muzician care nu doar sa le impartaseasca viziunea, dar sa dea viata muzicii necesare proiectului pe care il dezvoltau. In demersul lor, persoana cea mai potrivita s-a dovedit a fi Ennio, care isi legase numele de filme celebre, precum « The Good, the bad, the ugly », « The Untouchables » sau « The Mission ». In ciuda experientei de peste sase decenii in crearea unora dintre cele mai apreciate coloane sonore din cinematografie, Morricone era la fel de tanar si aventuros ca intotdeauna, potrivindu-se perfect pentru realizarea proiectului LG.

Prima intalnire cu Morricone s-a intamplat la Seoul, in mai 2009, cu ocazia unui concert. Pe parcursul acestei vizite insa, Morricone a fost prea ocupat pentru a discutat detaliat cu specialistii LG. Peste sapte luni insa, cele doua imparti au inceput sa lucreze serios la noul proiect.

Cea de-a doua intalnire: Milano si Roma, decembrie 2009

Cea de-a doua intalnire a coincis cu un tribut pe care Ennio i-l aduce, la Milano, celebrului Giuseppe Tornatore, regizor al unor filme precum “Nuovo Cinema Paradiso” si “Legenda lui 1900”. Dupa finalizarea spectacolului, Ennio a petrecut ore in sir vorbind cu Tornatore despre cum a decurs totul si ce ar putea face in continuare.

Ennio-Morricone-Living
Linving-Room-ul lui Ennio Morricone

Dimineata urmtoare, s-a intors la Roma, unde au continuat discutiile cu echipa LG, referitoare la proiectul Encore.

Morricone & Tornatore

De aici, totul a decurs in linie dreapta. Editarea si mixajul au inceput ziua urmatoare, intr-un studio alaturat, unde maestrul italian si-a pus toata experienta si virtuozitatea in slujba acestui proiect neobisnuit.

Ennio-Morricone-3
In stanga, Ennio Morricone analizeaza telefonul LG New Chocolate. In dreapta, discuta cu unul dintre tehnicienii LG

Morricone a creat 15 ring-toneuri din muzica sa si a adaptat 10 sondtrack-uri clasice. Toate ringtone-urile au fost optimizate pentru smartphone-ul Optimus 2X, ale carui specificatii tehnice il fac sa fie printre singurele telefoane capabile sa redea claritatea muzicii lui Morricone.

Maine va propunem un interviu cu Ennio Morricone, precum si un preview al melodiile create de Maestrul italian.

HR
HR
Ajouter un commentaire