Electrocasnice

LG_Electrocasnice Smart

În cadrul Consumer Electronics Show 2013 din Las Vegas, LG Electronics (LG) a prezentat noua gama de electrocasnice inteligente, care dispun de posibilitati de conectare îmbunatatite si confort sporit în utilizare. Prin simpla atingere a smartphone-ului pe simbolul NFC Tag-on aflat pe electrocasnicele LG, utilizatorii îsi pot înregistra si controla cu usurinta frigiderul, masina de spalat, aspiratorul robotic sau cuptorul. Tehnologia Smart Control permite utilizatorului sa dirijeze eficient electrocasnicele prin intermediul comenzilor vocale de pe smartphone si sa supravegheze de la distanta sistemul eficient LG Smart Home.

LG se diferentieaza în categoria electrocasnicelor inteligente prin intermediul a doua tipuri de tehnologii diferite, dar complementare. Cele patru tehnologii esentiale – Linear Compressor, Inverter Direct Drive, KOMPRESSORTM si Lightwave – permit performanta si economie de nivel superior, în timp ce inovativele tehnologii inteligente LG – Smart Manager, Smart DiagnosisTM, Smart Access, Smart Adapt si Smart Grid Ready – genereaza confort îmbunatatit pentru utilizator.

Frigider inteligent care revolutioneaza modul de gestionare a alimentelor
Avand la baza tehnologia Linear Compressor, frigiderul inteligent LG este echipat cu o întreaga gama de tehnologii smart. Prima dintre acestea este Smart Manager, care transforma frigiderul într-un sistem de gestionare completa a alimentelor. Utilizatorii pot folosi panoul LCD al frigiderului sau smartphone-ul pentru a verifica ce se afla înauntru fara a deschide usa. Prin intermediul functiei Freshness Tracker a tehnologiei Smart Manager, ei pot introduce diferite alimente si pot verifica datele de expirare ale acestora. În plus, Smart Manager recomanda diferite feluri de mancare ce pot fi gatite în functie de ingredientele aflate în frigider. În continuare, reteta aleasa poate fi trimisa catre cuptorul inteligent LG.

Tehnologia Smart Acces permite utilizatorilor sa verifice situatia electrocasnicelor LG prin intermediul smartphone-ului, indiferent unde se afla. Astfel, în loc sa fie nevoiti sa verifice o lista de cumparaturi, proprietarii frigiderului inteligent LG pot genera cu usurinta o lista cu ceea ce se afla în figiderul lor direct din supermarket prin intermediul telefoanelor cu iOS sau Android.

Smart Shopping* este alta functie noua a Smart Manager care permite cumpararea online a alimentelor direct de pe panoul LCD al frigiderului. Acestea pot fi cumparate automat cand rezerva curenta se apropie de sfarsit sau pot fi selectate si comandate manual. Smart Shopping elimina nevoia vizitarii unui supermarket, economisind timp si îmbunatatind nivelul de confort.

Functia unica LG Health Manager* recomanda retete individuale, precum si planuri alimentare zilnice si saptamanale pe baza profilului personal. Varsta, sexul, greutatea si înaltimea utilizatorului sunt folosite pentru a genera indexul BMI, informatie care este apoi utilizata pentru crearea unui plan alimentar potrivit.

Tehnologia LG Smart Diagnosis™ a fost îmbunatatita semnificativ, permitand produselor inteligente LG sa auto-evalueze eventualele probleme si sa informeze utilizatorul. Prin intermediul conexiunii Wi-Fi, tag-urilor NFC si alertelor sonore, utilizatorul este pus la curent rapid despre orice problema minora, precum oprirea generatorului de gheata, care permite economii semnificative în cazul apelurilor sau vizitelor la service.

Frigiderul inteligent LG este pregatit pentru Smart Grid, adica poate ajusta automat temperatura si alte reglaje, contribuind la economisirea de energie. Frigiderul smart LG mai dispune de functia Delay Defrost, care poate reduce consumul de energie în anumite perioade ale zilei. Si, pe langa posibilitatea de a urmari programele TV preferate pe ecranul frigiderului, Smart Share permite utilizatorilor sa se bucure de fotografii, muzica, filme, calendare si chiar sa verifice starea vremii pe ecranul frigiderului sau al altui aparat electrocasnic inteligent LG. În plus, în loc sa afiseze retetele pas cu pas, pe ecranul frigiderului pot fi vizionate videoclipuri care sa explice procesul de preparare.

Masina de spalat inteligenta cu tehnologie Wi-Fi/NFC Tag Smart DiagnosisTM
Masina de spalat inteligenta LG încorporeaza functiile Smart DiagnosisTM, Smart Access, Smart Adapt si Smart Grid Ready. Utilizand Wi-Fi, NFC tagging si semnale sonore, LG Smart DiagnosisTM avertizeaza utilizatorul asupra problemelor tehnice, în timp ce functia Smart Adapt face posibila descarcarea a noi programe de spalat – precum Super Rinse sau Baby Sanitize – prin intermediul smartphone-ului sau direct de pe ecranul LCD al masinii de spalat. Utilizatorii îsi pot folosi smartphone-ul pentru a monitoriza starea masinii de spalat si pentru a o controla de la distanta prin intermediul comenzilor vocale. Ciclurile de spalare pot fi ajustate, începute sau întrerupte direct de la televizor.

Smart Access ofera utilizatorului controlul asupra masinii de spalat indiferent unde se afla. Consumatorii nu mai trebuie sa îsi faca griji atunci cand pleaca de acasa si lasa masina spaland, întrucat Smart Acces permite monitorizarea acesteia. Functiile si preferintele pot fi controlate de la distanta, iar pe smartphone-ul utilizatorului apar mesaje pop-up atunci cand un ciclu de spalare sau de uscare este complet.

Smart HOM-BOT: cu mult mai mult decat un aspirator
Prin intermediul unui smartphone si a unei conexiuni Wi-Fi, utilizatorii pot programa de la distanta dispozitivul HOM-BOT sa curete casa la orice ora din zi si din noapte. Functiile avansate permit controlarea aspiratorului HOM-BOT prin intermediul smartphone-ului atat prin comenzi vocale, cat si prin atingerea touchscreen-ului. Camera dispozitivului HOM-BOT permite supravegherea casei de pe smartphone si chiar ofera posibilitatea utilizatorului sa vorbeasca cu membrii familiei de acasa. Ca si celelalte electrocasnice inteligente, aspiratorul HOM-BOT poate fi operat prin intermediul LG Smart TV.

Cuptor inteligent pentru gatit
Cuptorul inteligent LG vine echipat cu Smart Access, Smart Adapt si Smart DiagnosisTM, functii care deschid noi posibilitati de gatit inteligent. Cu ajutorul unei conexiuni Wi-Fi, bucatarii pot monitoriza cuptorul, cauta retete, stabili moduri de gatit si diagnostica probleme. Chiar si în lipsa Wi-Fi-ului, tehnologia NFC ofera utilizatorilor posibilitatea de programare a cuptorului pentru o reteta anume, precum si de diagnosticare a problemelor prin intermediul dispozitivelor mobile. Mai mult, cuptorul inteligent LG poate fi controlat vocal cu ajutorul smartphone-ului sau a LG Smart TV.

HR
HR
Ajouter un commentaire