1

Televizoarele ULTRA HD și OLED

au deschis drumul către o nouă eră a televiziunii, promițând o calitate a imaginii excelentă prin ambele tehnologii, Dar care ți se potrivește cel mai bine? Iată câteva caracteristici definitorii fiecărui ecran, care te vor ajuta să te decizi.

Beneficiile ULTRA HD

usp_fullHDX4_1-300x217

Rezoluția uimitoare este calitatea cea mai de preț a unui televizor ULTRA HD.  Sistemul ULTRA HD are o rezoluție de patru ori mai mare decât un televizor Full HD normal sau  Blu-ray – asta înseamnă că 3840 x 2160 de pixeli se uită la tine din noul tău ecran ULTRA HD. Și arată incredibil. Nivelul detaliilor nu se aseamănă cu nimic din ce am mai văzut până acum pe un ecran plat, iar cum ULTRA HD devine noul Full HD, ne vom întreba în curând cum am putut trăi până acum cu o rezoluţie mai mică de 4K.

Blu-ray –uri ULTRA HD

Cum se poate stoca un conținut cu o asemenea rezoluție în format fizic a fost dilema care le-a dat tuturor dureri de cap, dar într-un final am găsit o soluție: noile discuri Blu-ray cu strat triplu, care au o capacitate de 100 GB. În comparație, umilul disc Blu-ray are în acest moment, doar 25 GB spațiu de stocare. Desigur, există deja filme în Blu-ray “Optimizate în 4K”, dar simplul gând de a avea un film întreg pe un disc nativ ULTRA HD ne face pielea de găină.

Redimensionarea la ULTRA HD

În timp ce așteptăm ca acele discuri noi Blu-ray să ajungă pe rafturile magazinelor, te poți delecta cu redimensionarea ULTRA HD standard – și conținut de înaltă definiție – canalele transmise, Blu-ray-uri obișnuite, DVD-uri și chiar canale Youtube, care pot fi vizionate pe ecranele ULTRA HD. Tehnologia de redimensionare face minuni prin modul său inteligent de a crea pixeli și oferind o imagine apetisantă a cum va arăta conținutul nativ ULTRA HD pe noul tău televizor ULTRA HD.

Transmisie și generare conţinut în ULTRA HD

Vrei să urmărești transmisia live a World Cup 2014 în ULTRA HD? BBC și Sky au început deja cu succes transmisiile emisiunilor în ULTRA HD, iar despre popularul Netflix se zvonește că  va putea emite ULTRA HD în 2014. Suntem convinși că va merge de minune cu episoadele ULTRA HD din Breaking Bad.

UltraHD-3D-600x228

Full HD 3D ULTRA HD

ar putea reaprinde scânteia de interes asupra 3D-ului, pentru că poți în sfârșit să te bucuri din plin de 3D pasiv în Full HD. Vizionarea 3D curentă necesită împărțirea rezoluție Full HD (1080 p), la fiecare ochi. Cu ULTRA HD, înjumătățirea rezoluției îți oferă Full HD de 1080 p pentru fiecare ochi – obținând astfel mai multe detalii și o captivare intensă în timpul filmelor și jocurilor 3D.

Beneficiile OLED

Nuanțe de negru mai negre, nuanțe de alb mai albe, ecranele OLED folosesc pixeli care își crează propria lumină și propria culoare. Așa că, atunci când o imagine cere un negru intens, pixelii se sting și devin negri. Neavând pic de lumină care să se scurgă printre ei, ecranele OLED pot atinge nuanțe de negru mai închise decât cele ale plasmelor curente – o realizare uimitoare. Combinat cu abilitatea de a produce nuanțe de alb mai curate și mai îndrăznețe, ecranele OLED au cele mai bune nivele de contrast văzute vreodată pe un televizor. Profilul cerului din timpul filmelor de seară te va lăsa fără cuvinte.

Main_Hero-Curved-OLED-600x262

Culori mai bogate și mai exacte

Ecranele OLED folosesc în plus pixeli albi, pe lângă stratul normal RGB de sub-pixeli. Rezultatul? Culori mai vii, care dețin umbre exacte și mai variate și bine distribuite pe ecran. Construcția de sub-pixeli WRGB, promite unghiuri de vizionare mai largi și o durată de viață mai lungă a ecranelor OLED.

Ecrane mai subţiri

De parcă ecranele plate ale televizoarelor nu ar fi suficient de subțiri, pixelii cu lumină proprie a ecranului OLED nu necesită luminare adițională. Pixelii nu sunt doar arată atrăgători și stilați ci pot fi de asemenea modelați în forme noi. Iar asta ne aduce la…

Ecrane curbate

pentru captarea totală a atenției. Așa este, televizoarele au un nou look. Cadrul flexibil și subțire OLED face posibilă crearea ecranelor curbate, precum cel al modelului LG EA980W. Nu este doar o declarație de modă – ecranele curbate promit captivarea totală a atenției privitorului, replicând natura curbată a ecranelor de cinema IMAX. Îți aduci aminte cum a fost când ai urmărit The Dark Knight pe IMAX? Ei, cam așa ar fi și acum- doar că în casa ta.

Bucură-te de OLED

Chiar acum, pe ecranele OLED conținutul este redat la rezoluție Full HD de 1080 p. Asta înseamnă că poți începe să te bucuri de canale de înaltă definiție și filme Blu-ray pe minunatul ecran OLED, chiar din minutul în care ți-ai adus acasă noul televizor. Redarea de conținut media nu a arătat niciodată așa bine.

Concluzie

Ecranul ULTRA HD are cea mai mare rezoluție posibilă în prezent, pe când ecranul OLED are cele mai negre nuanțe de negru și cele mai îndrăznețe nuanțe de alb, de care te poți bucura instant de conținutul existent. Unele ar putea fi redimensionate instant cu ecranul captivant și curbat OLED, pe când altele vor trebui să aștepte îmbunătățirea vizuală și a detaliilor redatp de un televizor ULTRA HD.

HR
HR
Ajouter un commentaire