Telefoane Mobile

Despre Optimus 7: plusuri si minusuri

Telefoane Mobile | 10 December 2010Comments Off

LG_E900_Pack

Am avut ocazia sa ne ‘jucam’ cu un LG Optimus 7, primul telefon LG cu Windows Phone 7. Recenzii complete ale telefonului au fost scrise de Ionut Balan – Chip.ro, Mobbi.ro, BusinessCover.ro, Refresh.ro.

Nu vom relua aici functionalitatile despre care au discutat acestia, ci vom prezenta o serie de atuuri LG Optimus 7 – atat elemente de baza, cat si mici observatii. Si, pentru a fi obiectivi, cateva minusuri.

 • Windows Phone 7 este considerat, inca de la lansare, unul dintre cele mai intuitive si stabile sisteme de operare pentru smartphone-uri: sectiuni foarte bine impartite, fonturi prietenoase si raspuns bun la accesarea aplicatiilor.
 • Interfata este incredibil de simpla: homescreen-ul ofera acces la principalele aplicatii, iar grafica si animatiile sunt foarte bine realizate. V-am spus ca schema de culori poate fi customizata in functie de preferinte? ;)

 • Designul este business, elegant, iar materialele din care este construit telefonul sunt calitative. Telefonul este rezistent – carcasa fiind metalica.
 • Touch-screen-ul este unul dintre cele mai performante dintre telefoanele testate pana in prezent. Ecranul Optimus 7 are dimensiunile optime pentru un smartphone – 3.8 inchi, rezolutie WVGA. Suficient de mare pentru a vizualiza perfect orice site si indeajuns de mic pentru a nu deveni incomod.
 • Camera foto da rezultate foarte bune – iar modul panoramic este o optiune bine-venita :) In plus, camera inregistreaza video HD, 720p, in format MP4
 • Sincronizarea listei de contacte este foarte simpla. Mai mult, folosind Google puteti sincroniza atat contul de email, cat si calendarul.
 • Tot la capitolul sincronizare, contul Facebook poate fi sincronizat cu lista de contacte: aveti optiunea de a uni informatiile din lista de contacte de pe Facebook, pentru cei care se afla deja in lista de contacte. Pentru fiecare dintre aceste contacte, aveti mai multe optiuni: apeleaza, trimite sms, trimite email, scrie-i pe wall, viziteaza-i siteul si “noutati” (ultimele informatii din Facebook, din contul respectivei persoane)
 • Mesajele SMS sunt afisate in format threaded. Cu alte cuvinte, vedeti conversatii, nu simple mesaje, fara legatura intre ele. Conversatii repartizate in functie de contact si de data la care au fost primite/trimise.
 • Tastatura virtuala QWERTY este foarte accesibila si va permite sa scrieti mesaje fara erori de litere, chiar daca este pentru prima data cand folositi un touchscreen.
 • LG Optimus 7 inseamna conectivitate: 3G 7,2 HSDPA & 5,6 HSUPA, Wi-Fi b/g/n (cu suport DLNA), Bluetooth cu A2DP, sincronizare Zune prin USB si Wi-Fi
 • Suita Office include principalele programe: OneNote, Word & Excel. Aveti posibilitate sa editati si creati noi documente, sa le sincronizati si sa le publicati online.

Am promis sa vorbim si de ceea ce unii considera minusuri:

 • Suport Flash-ul: e adevarat, in acest moment telefonul nu are suport pentru Flash. O mica observatie: dintre toate siteurile pe care le-am accesat de pe telefonul mobil, nu am simtit lipsa Flash-ului. In momentul de fata, un smartphone este dedicat accesului online pentru informatie, nu pentru prezentari Flash

Overall, LG Optimus 7 este, in prezent, una dintre primele optiuni de smartphones cu Windows Phone 7, atat in ceea ce priveste specificatiile hardware, dar si functiile pe care le veti gasi doar pe acest telefon (aplicatii precum PlayTo si ScanSearch).

Il regasiti in oferta Vodafone, de la 129 euro.

HR
HR
Ajouter un commentaire