Audio-Video Home Theater

Descopera sunetul 3D

Audio-Video, Home Theater | 18 June 2012Comments Off

Sunet-3D

Iti poti imagina cum ar fi sa privesti filmul ”Falci” in 3D fara coloana sonora? (Doar iti amintesti muzica aceea, nu?) Cred ca suntem cu totii de acord ca, fara ea, filmul pur si simplu nu ar mai fi acelasi. Sunetele merg maina in mana cu actiunea si, in special la aceast gen de film, muzica este vitala pentru a obtine un efect 3D perfect.
Tocmai de aceea, companii precum LG fac eforturi pentru a dezvolta tehnologia sunetului 3D. Cu totii am auzit de imaginile 3D, dar, in ceea ce priveste sunetul 3D, nu stim foarte clar ce inseamna acesta, nu-i asa? Atunci continua sa citesti articolul pentru a afla totul despre sunetul 3D si despre motivul pentru care acesta suscita atat de mult interes!

Incearca sa te gandesti, doar pentru o secunda, de ce intr-o sala de cinema avem o experienta a sunetului atat de speciala. Cand suntem, de exemplu, la un film de actiune, putem auzi, la propriu, cum gloantele ne trec pe la urechi, cum picaturile de apa lovesc tavanul sau chiar si cele mai firave sopate. Acest efect pe care auditoriul il experimenteaza poate fi chiar mai puternic in salile de concert sau la opera. De ce?

Aceste sali sunt special construite pentru ca auditoriul sa experimenteze cel mai bun sunet, ele avand capacitatea de a-l transmite atat in locul, cat si in directia potrivite pentru a-l amplifica. Sunetele calatoresc prin toata sala, permitandu-le spectatorilor sa se bucure de toata bogatia lor, venind din directii difeite: fie de la nivelul urechilor, fie de undeva de deasupra.

Televizorului de acasa ii este greu sa concureze cu sala de cinema sau cu cea de concert live pentru ca acesta are doar doua boxe, care amesteca toate sunete individuale si apoi le transmite intr-o singura directie. In plus, la noi acasa, nu ne putem bucura de acustica extraordinara a salilor de spectacol, construite special in acest scop.

La opera, daca este liniste in jur, chiar poti auzi un o agrafa cazand.

Sistemele de home-theatre au facut un pas important in recrearea acestui tip de experienta acasa, mai ales pentru ca ele au debutat cu mai multe canale de sunet. Acum zece ani, sistemele de sunet 2.1 erau ceva obisnuit, oferindu-ti doua boxe si un sub-woofer pentru basul extra. Acum, sistemele 5.1 devin din ce in ce mai populare, ba chiar au inceput sa apara cele de 7.1. Pe masura ce tehnologia de imprimare a sunetului se dezvolta, se apropie si momentul in care adevaratul sunetul 3D va putea fi adus in casele clientilor.

Ai inceput deja sa-ti faci o idee mai clara despre ce anume inseamna sunetul 3D? Ei bine, sunetul este deja tridimensional, iar cei care au acasa sisteme de sunet 5.1 se bucura de pe acum de efectul de surround. Dar, cu toate ca sunt remarcabile, ele nu pot reda acel sunet care vine “de deasupra” . Tocmai de aceea LG a dezvoltat un sistem home-theatre cu adevarat innovativ care poate sa redea exact acest tip de sunete.

Sistem-LG-Home-Theater

Sistemul de ultima generatie LG CINEMA 3D SOUND Home Theater dispune de toate avantajele sistemelor multi-canal all-in-one, pe care insa le ridica la un nivel superior. Folosind tehnologii cu adevarat innovative, precum LG’s Sound Field Expansion si 3D Sound Analyzer, acest sistem are capaciatea de a te teleporta exact in mijlocul scenei pe care o urmaresti. Functioneaza datorita unui reflector 3D special plasat in cele patru speakere Upright 3D. Acesta propaga sunetul perfect catre exterior, asigurand dispersia sunetului atat pe verticala, cat si pe orizontala. Asadar, reflectorul 3D transporta sunetul in toate directiile, creand o acustica la fel de intensa precum cea experiementata intr-o sala de concerte, care te invaluie cu adevarat.

Astfel, in loc sa auzi sunetul venind direct spre tine, sau din spatele tau, asa cum se intampla in cazul sistemelor home-theatre conventionale, cu noul CINEMA 3D SOUND Home Theater System vei experimenta sunetul care vine “de deasupra”, din diverse unghiuri. Se creeaza astfel o noua imensiune a sunetului care vine din partea de sus.

Urmeaza un nou articol in care vom vorbi despre sistemul LG’s CINEMA 3D SOUND Home Theater System, care sigur nu te va dezamagi. Ca sa crezi trebuie insa sa-l vezi sau, mai degraba, sa-l auzi. :)

HR
HR
Ajouter un commentaire