Audio-Video Cinema 3D Smart TV Events

LG-3D

Daca in urma cu 15 ani proiectiile in cadrul unui curs erau un lucru obisnuit pentru elevi, in momentul de fata, pentru a implementa si beneficia din plin de atuurile tehnologiei actuale, profesorii incearca metode alternative in cadrul orelor de studiu, una dintre acestea fiind tehnologia 3D.

Cursurile 3D – un succes
Anul trecut, BBC News a prezentat pe larg implicatiile tehnologiei 3D folosite in scolile din Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Olanda, Turcia si Suedia. Astfel, aflam ca multumita cursurilor tinute cu ajutorul tehnologiei 3D, elevii au obtinut rezultate exceptionale, unele dintre beneficiile cursurilor fiind urmatoarele:

  • Note mai bune – 86% dintre elevii cursurilor 3D au obtinut rezultate mai bune, comparativ cu doar 52% dintre elevii cursurilor traditionale
  • Atentie si concentrare sporita – 92% dintre elevii prezenti la cursurile 3D au fost mai atenti in timpul orelor de curs, comparativ cu 46% dintre elevii cursurilor traditionale
  • Participare sporita in cadrul cursurilor – Numarul intrebarile elevilor a crescut vizibil, mai ales in randul celor mai timizi din fire, care se fereau din a participa la discutii in cadrul orelor de curs

De ce nu este tehnologia 3D folosita mai mult in scoli?
In mare parte, multe scoli nu si-au permis investitia, deoarece se presupunea ca un sistem 3D implica anumite costuri, incepand de la un proiector performant, pana la ochelari 3D care functioneaza pe baza de baterii. De fapt, “problemele” tehnologiei 3D proveneau, in primul rand, de la primele modele mecanice de ochelari 3D, care blocau vederea ochilor succesiv, pentru a crea un efect 3D. Totusi, aceste modele s-au bucurat de un succes relativ scazut, in mare parte utilizatorii plangandu-se de dureri de cap sau ameteala dupa o folosire indelungata a ochelarilor.

LG ridica tehnologia 3D la urmatorul nivel
In 2011, odata cu lansarea televizoarelor LG Cinema 3D, LG introduce pe piata tehnologia 3D TV, aceasta fiind menita sa transforme experienta 3D in intregime. Astfel, alaturi de functiile Smart TV, posibilitatile folosirii unui televizor LG Cinema 3D in scopuri educationale au devenit o realitate mai mult decat practica – ochelarii nu necesita baterii, fiind foarte usori (13g), practici si mult, mult mai ieftini. Un alt plus al tehnologiei LG 3D actuale este unghiul de vizionare de 180 de grade, deci imaginea prezentata elevilor va avea aceeasi claritate, indiferent de pozitia acestora in sala de clasa. Si daca tot suntem la capitolul “imagine”, televizoarele LG 3D TV sunt certificate de catre InterTek si TUV ca fiind “Flicker Free” , certificare care elimina din start efectele crosstalk sau flickering, precum si alte elemente vizuale care in general afecteaza imaginea sau pot deranja vizual utilizatorul, intr-un anumit fel.

Viitorul, in 3D
Este de la sine inteles ca elevii si invatamantul actual, alaturi de descoperirile tehnologice reprezinta viitorul apropiat, iar atuurile enumerate mai sus reprezinta doar cateva moduri in care televizoarele LG 3D TV pot ajuta generatiile viitoare. Pana data viitoare, va uram vizionare placuta!

HR
HR
Ajouter un commentaire