Audio-Video

OLED (Organic Light Emiting Diode) este o tehnologie cu adevarat uimitoare si am vorbit de ceva vreme despre posibilitatea de a lansa televizoare de diagonal mare ce o folosesc. Este unul din motivele pentru care a existat atat de mult interes cand am lansat noul OLED TV de 55 inch la CES 2012. Este superb si la exterior si la interior.

Nu il poti gasi inca la cel mai apropiat magazine inca, dar. in curand vei putea – si atunci ne-am gandit ca ar fi o buna ocazie sa vedem cum este in comparatie cu un LED TV de pe piata in momentul actual. Pentru ca, nu va faceti griji!, si LED-urile sunt uimitoare.

In primul rand , care e diferenta? Principala diferenta este ca OLED TV-urile nu au nevoie de o sursa de lumina (backlight). Produc propria lor lumina, cu ajutorul curentului electric ce trece prin diodele organice. In cazul LED TV-urilor, lumina create de diode trece printr-un display de cristale lichide. Astfel incat desi eliminam sursa de lumina traditionala , exista cateva straturi care maresc grosimea.

Ce se intampla cand compari noul LG OLED TV de 55 inci cu un TV LED normal?

Grosimea
TV-ul LG OLED de 55 inci nu este doar cel mai mare TV OLED, dar este si cel subtire si cel mai usor televizor. Desi are 55 inci , nu cantareste decat 7.5 kg, iar profilul nu masoara decat 4mm; cat 3 carduri de credit puse laolalta. In schimb, chiar si cel mai mare subtire LED TV nu masoara mai putin de 30 mm. Nu vrem sa fim prea critici cu TV-urile LED pentru ca ne plac foarte mult si… sa fim sinceri: 3 cm este destul de putin. Dar 4 mm… e deja in alta clasa. :)

Contrastul si nivelul de negru
Televizoarele LED folosesc o tehnologie reglabila pentru a crea zonele intunecate. Asta inseamna ca nivelurile de negru vor fi intunecate dar nu vor putea fi niciodata cu adevarat negre. OLED-urile pot inchide zonele din ecran de care este nevoie in functie de scena. Pe langa asta , OLED TV-urile se lauda cu raport infinit de contrast, aratand chiar si cele mai mici detalii cu cea mai mare acuratete si claritate. Impreuna iti ofera cea mai buna experienta. Din cauza asta nu putem compara contrastul in cazul celor 2 tehnologii.

Acuratetea Culorii
Din nou , datorita faptului ca tehnologia OLED emite propria lumina, televizoarele OLED au abilitatea de a crea practic orice culoare din spectru. Nu la fel este si cazul LED TV-urilor care trebuie sa treaca lumina printr-o matrice LCD pentru a produce culoarea. Procesul de creare a culorii in cazul OLED TV-urilor este mult mai simplu si mult mai fidel , rezultand o experienta mult mai bogata. LED-urile fac o treaba buna dar OLED-urile vor fi mereu in frunte.

Unghiul de vizualizare
Nimic nu poate concura cu tehnologia OLED atunci cand vine vorba de unghiuri de vizualizare. Privit din orice unghi si orice pozitie , culorile redate de OLED raman la fel. Tehnologia LED a insemnat un avans semnificativ fata de LCD-urile normale, dar nu se pot compara cu tehnologia OLED.

OLED TV .

Cu adevarat Verde
Televizoarele LED sunt destul de eficiente din punct de vedere energetic. Pornind de la consumul redus de energie, la ambalaj mai usor , tehnologia este mult mai prietenoasa cu mediul decat CCFL sau LCD. Dar nu poate face ce poate face tehnologia OLED. Neavand nevoie de o sursa de lumina , tehnologia OLED foloseste mult mai putina energie si in timpul functionarii si in stand-by. In plus, datorita greutatii reduse si a dimensiunilor mai mici, ambalajul este mai usor si costurile cu transportul sunt mai mici.

Vise devenite realitate
LG este doar la cateva luni distanta de a lansa primele televizoare OLED cu ecran de dimensiuni mari. Si, dupa cum am spus, exista o mare nerabdare pentru ele! Pasionatii de tehnologie asteapta ca visele lor cu TV-uri OLED immense sa devina realitate. Si acum mai este doar putin pana cand acele vise vor deveni realitate.

HR
HR
Ajouter un commentaire