Events

Champions-Earth

In seara zilei de 10 mai 2011, un mare panou publicitar de pe Broadway (New York) afisa zambetele a zeci de eco-pionieri din intreaga lume, alaturi de un simplu mesaj: “Felicitari!”. Acesta a fost mesajul de multumire catre toate persoanele implicate in gala de premiere „Champions of the Earth”, organizata de catre Programul ONU pentru Mediu (UNEP).

Festivitatea a avut loc in cadrul Muzeului de Istorie Naturala din New York si a debutat cu un concert semnat de catre Angelique Kidjo, o cantareata de origine africana, premiata deja cu un premiu Grammy pentru talentul sau.

Muzeul-American-Istorie-NaturalaMuzeul American de Istorie Naturala, locatia evenimentului

Laureatii galei “Champions of the Earth” au fost alesi pentru eforturile lor sustinute de a crea o economie durabila, care sa fie baza unui viitor cat mai optimist pentru mediul inconjurator. Astfel, de-a lungul anilor, “Champions of the Earth” a premiat personalitati precum Mihail Gorbaciov (2006), Al Gore (2007) si Printul Albert de Monaco (2008).

Castigatorii editiei din acest an au fost impartiti in patru categorii – Politica de Leadership, Stiinta si Inovatie, Viziune Antreprenoriala, Inspiratie si Actiune – si au fost laudati in fata a nu mai putin de 400 de persoane, dintre care amintim 20 de ambasadori ONU, multipli presedinti ai celor mai cunoscute ONG-uri precum si anumitor presedinti din cadrul companiei LG Electronics.

Astfel, presedintele mexican Felipe Calderon a castigat in cadrul categoriei Politica de Leadership pentru eforturile sale sustinute in lupta cu schimbarile climatice, iar lui Angélique Kidjo si elvetianului Louis Palmer li s-a acordat premiul Inspiratie si Actiune pentru devotamentul in cadrul problemelor umanitare si de mediu, respectiv pentru conducerea unei mici “flote” de masini electrice in jurul lumii timp de 80 de zile, in 2010.

Castigatori-Champions-EarthCastigatorii “Champions of the Earth”, editia 2011

Premiul Stiinta si Inovatie a fost acordat savantului rus Dr. Olga Speranskaya, pentru incercarile sustinute de a reduce amprenta toxica pe care anumite produse o au asupra mediului inconjurator, iar chinezul Zhang Xue, presedintele si membru fondator al BROAD Group, a primit premiul Viziune Antreprenoriala pentru o serie de sisteme de aer conditionat, care functioneaza pe baza de gaze naturale.

Fiecarui castigator i-a revenit un premiu in valoare de 40,000 USD, aceasta fiind contributia LG in cadrul galei „Champions of the Earth”. Pe langa contributia financiara, LG a sustinut cauza UNEP prin promovarea inovatiilor si produselor care ajuta la dezvoltarea armonioasa a mediului in care traim, fiind un partener strategic inca din 2009, cand compania a initiat campania “Life’s Good When it’s Green”, concentrata asupra designului si produselor eco, reducerea folosirii de materiale daunatoare mediului inconjurator si reciclare responsabila. Prin implicarea anumitor institutii, guverne, ONG-uri si angajatii acestora, LG ajuta in mod activ scopurile nobile ale UNEP.

Angelique-KidjoAngelique Kidjo alaturi de cativa invitati, cuprinsi de febra dansului

“Ceva trebuie facut” a declarat Kidjo la finalul ceremoniei. “Nu putem sa continuam astfel. Cresterea temperaturii globale este o realitate, nu o fantezie. A fost dovedit.”

HR
HR
Ajouter un commentaire