Telefoane Mobile

Au trecut 2 ani de cand Android OS a aparut pe piata, timp in care “copilul” Google a avut o evolutie constanta. Sistemul de operare poate sa para destul de complex si uneori dificil pentru utilizatorii ocazionali, sau pentru cei care au achizitionat un smartphone doar pentru anumite caracteristici, nefiind interesati de restul proprietatilor telefonului respectiv.

In cele ce urmeaza, ne propunem sa dam o mana de ajutor celor care fac cunostinta abia acum cu Android si sa facilitam tranzitia catre noul sistem de operare.

logo_nimbuzztunewikiopera_mini_logologo_metago1_small

Top 10 aplicatii

1. Astro File Manager (website)

Un browser de fisiere tip Windows Explorer, foarte customizabil si user-friendly. Recomandat utilizatorilor care vor sa stie cum anume functioneaza sistemul de operare si celor care obisnuiesc sa isi instaleze singuri aplicatiile.

2. Facebook for Android (website)

Un smartphone inseamna conectivitate sporita. Aplicatia Facebook for Android este foarte rapida si extrem de stabila, fiind disponibila la liber pe Android Market.

3. Camera Zoom FX (website)

O aplicatie care foloseste camera telefonului la maxim: stabilizare de imagine, geo-tagging, inregistrare burst, activare vocala si multe altele. Extrem de folositoare.

4. Opera Mini 5.1 (website)

Opera Mini 5.1 este o alternativa serioasa pentru browserul preinstalat, mai ales daca utilizatorul doreste vizualizarea paginilor in mod normal, in detrimentul variantei de mobil. Deci, avem parte de multi-tabs, timpi de incarcare foarte rapizi, sincronizarea bookmarkurilor cu PC-ul si multe, multe altele.

5. ChompSMS (website)

ChompSMS este o veste buna pentru cei care prefera sa scrie SMS-uri decat sa vorbeasca la telefon ore in sir – design atragator, spatiere corecta a mesajelor si threaded messaging.

6. TuneWiki (website)

Un widget mic si extrem de folositor pentru cei care si-au transformat telefonul mobil in MP3 player. Desi pare complicat, TuneWiki suporta streaming de versuri, integrare pe retelele sociale si sincronizarea continutului audio cu portalul Last.fm. Devine foarte folositor odata ce i-ati invatat micile trucuri.

7. Nimbuzz (website)

Ai Yahoo! Messenger instalat, dar vrei sa vorbesti cu cineva de pe Skype? Instaleaza-ti Nimbuzz. Suporta Google Talk, Facebook, Myspace, Skype si multe alte retele de Instant Messaging.

8. Task Manager (website)

Pentru a functiona optim, Android are nevoie de memorie, memorie care este ocupata pe masura ce utilizatorul deschide aplicatii. Aici intervine Task Manager, cu ajutorul caruia puteti inchide aplicatiile pe care nu le folositi la momentul respectiv, sau cele rezidente in memorie.

9. AppSaver (website)

Stiati ca odata cu aparitia Android 2.2(Froyo), aplicatiile pot fi instalate direct pe cardul SD al telefonului? Un lucru extrem de util, daca vorbim in termeni de memorie sau viteza telefonului. E simplu: intrati pe Android Market si folositi AppSaver pentru a instala aplicatiile dorite pe cardul telefonului.

10. Network Monitor Pro (website)

Verificati traficul cu Network Monitor Pro, ca sa nu aveti surprize la factura :) Il gasiti la liber, pe Android Market.

Sfaturi utile

  • Folositi widgeturi – informatia este mai accesibila
  • Impartiti aplicatiile pe categorii si ecrane diferite
  • Folositi Shortcuts
  • Pentru diversitate, customizati tonurile de apel in functie de interlocutor
  • Sincronizati-va contactele din conturile de Facebook, Google sau Flickr
  • Configurati-va Search-ul, in functie de preferinte
  • Folositi Swype in locul tastaturii QWERTY
  • Instalati aplicatiile pe cardul SD

In oferta Vodafone veti regasi telefonul LG Optimus One, de la doar 9 euro.

HR
HR
Ajouter un commentaire