Electrocasnice
  • O treime dintre romani au urmarit meciurile de fotbal din cadrul FIFA 2010. Principalele surse de informare au fost televiziunea, site-ul oficial FIFA si retelele de socializare
  • 20% dintre telespectorii de fotbal au urmarit meciurile pe un televizor HD
  • 47% dintre respondenti stiu ce inseamna High Definition

LG_Rezultate Studiu

LG Electronics Romania anunta rezultatele studiului de tip omnibus realizat in scopul identificarii obiceiurilor romanilor de urmarire a meciurilor din Cupa Mondiala 2010 si a utilizarii noilor tehnologii de vizionare si informare.

Astfel, in cadrul studiului omnibus realizat la nivel national, in perioada 25 iunie – 5 iulie 2010, au fost identificate principalele surse de informare despre Cupa Mondiala, locurile de vizionare a meciurilor de fotbal, activitatile la care au renuntat telespectatorii de fotbal pentru urmarirea meciurilor, incidenta si cunoasterea tehnologiei HD, intentia de achizitie a unui televizor HD, caracteristicile importante ale unui televizor si tipul conexiunii TV.
„Am realizat acest studiu pentru a identifica adoptarea noilor tehnologii de catre consumatorii romani, in contextul primei transmisii HD a unui campionat mondial de fotbal. Comportamentul si asteptarile consumatorilor romani sunt punctul de plecare pentru dezvoltarea strategiei LG de a oferi acestora cea mai buna experienta de utilizare, prin produse cu cele mai avansate tehnologii. Prin seria de televizoare LG disponibila pe piata, dorim sa oferim consumatorilor o noua experienta a diverstismentului in propriile locuinte, experienta care va fi imbunatatita in mod constant, prin noi produse si tehnologii,” a declarat Sorin Spinu, Senior Sales Manager Home Entertainment LG Electronics Romania.

Urmarirea meciurilor de fotbal CM 2010

Conform studiului, 33% dintre cei chestionati au urmarit meciurile de fotbal de la Cupa Mondiala 2010, principalele surse de informare ale acestora fiind : televiziunea (98%), siteul oficial FIFA (9%) si retelele online de socializare (4%).

Internetul este folosit ca sursa de informare intr-o masura semnificativ mai ridicata de catre respondentii tineri (15 – 30 de ani). Comparativ cu editia precedenta din 2006, in 2010 s-a constatat aproape o dublare a utilizarii internetului pentru informarea despre meciurile Cupei Mondiale, ponderea acestui mediu fiind doar de 5% la editia precedenta, comparativ cu 9% cat s-a inregistrat la aceasta editie.

In ceea ce priveste locurile in care au fost urmarite meciurile, acestea sunt : acasa cu familia (76%), acasa cu prietenii (31%), la rude sau prieteni (22%), in baruri (15%), telespectatorii renuntand la anumite activitati precum : mersul la cumparaturi sau petrecerea timpului cu familia.

Tehnologia High Definition

In acest an, in premiera pentru Romania, Campionatul Mondial FIFA 2010 a fost receptionat in format HD, astfel incat romanii au experimentat o noua dimensiune a vizionarii in propriile locuinte. Conform studiului comandat de LG, aproape un sfert dintre telespectatorii de fotbal au urmarit meciurile pe un televizor HD.

In ceea ce priveste gradul de cunoastere a tehnologiei HD, aproximativ jumatate dintre respondenti asociaza tehnologia HD cu o calitate mai buna a imaginii, in timp ce o treime dintre acestia nu au auzit de termen sau nu au stiut sa raspunda la intrebarea din chestionar. Tehnologia HD este confundata de cele mai multe ori cu receptia semnalului TV in mod digital (16% dintre respondenti).

In ceea ce priveste penetrarea conexiunii TV digitale aceasta este de 43%, astfel: 23% este reprezentata de televiziunea digitala prin satelit, iar 20% prin cablu digital. 12% dintre telespectatorii chestionati, care folosesc conexiune analogica sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a trece pe digital.

LG Electronics Romania a introdus pe piata din Romania o serie de noi tehnologii pentru gama de televizoare de anul acesta, incepand cu primul model de televizor LCD de pe piata locala capabil sa redea formatul 3D, LD920, urmat de modele de televizoare cu plasma sau cu tehnologie full LED, din gama de varf LG Infinia, PK760, LE8500, LX9500. Astfel, alaturi de modelele de televizoare LG Full HD disponibile in prezent pe piata locala, consumatorii romani se pot bucura de o noua experienta de vizionare a programelor preferate sau a altor forme de continut, in propria locuinta.

HR
HR
Ajouter un commentaire