Telefoane Mobile

OptimusOne-Optimus7

Interfata, portabilitate, ergonomie, compatibilitate… iata cateva din caracteristicile de care trebuie sa tineti cont, odata ce ati decis sa achizitionati un smartphone. Urmati mini-ghidul de mai jos pentru a intelege mai bine plusurile ambelor sisteme de operare :)

Android 2.2 – “copilul” Google a ajuns la maturitate

1. Intuitiv

Cea mai noua versiune a sistemului de operare, cunoscuta sub numele Froyo (de la Frozen Yogurt) este foarte usor de folosit, datorita interfetei tactile intuitive si customizarilor pe care utilizatorul le poate face cu usurinta.

2. O lume intreaga, in mana ta

Cand spui Google, spui functionalitate – Froyo este compatibil cu multe din caracteristicile utile ale motorului de cautare, precum:

  • Google Voice Search, care permite efectuarea cautarilor pe Google in mod vocal
  • Google Navigation, un adevarat GPS, care integreaza Google Streetview in rezultate. Un plus de orientare, gratuit, de asemenea.
  • Google Goggles, o aplicatie ce foloseste tehnologia Augmented Reality in moduri inovatoare: de la detalii asupra unui obiect fotografiat pana la traducerea unui text fotografiat, in timp real. Si exemplele pot continua.

3. Campionul internetului

Froyo este o experienta care trebuie cel putin incercata, iar daca ar trebui sa o descriem, am spune atat: este foarte, foarte rapid pe net. In plus, sistemul permite multi tasking, adica folosirea mai multor aplicatii in acelasi timp, fara ca acestea sa “ingreuneze” functionalitatea sistemului de operare. Froyo permite si o lista detaliata de contacte, prin sincronizarea mai multor conturi online(Google, Facebook, Yahoo Messenger). De asemenea, telefonul poate fi folosit si ca un router 3G, prin simpla conectare a cablului de date la calculatorul personal. Adaugati celor spuse mai sus peste 80.000 de aplicatii disponibile in Android Market si veti ajunge la concluzia ca Froyo se impune incetul cu incetul in randul preferintelor consumatorilor.

LG Optimus One este primul telefon LG cu Android 2.2, disponibil de la 9 euro, in magazinele Vodafone si pe www.vodafone.ro

Windows Phone 7, interfata inovatoare marca Microsoft

1. Personalizabil

O inovatie in sine, datorita caracteristicii de partajare “Tiles”, interfata Windows Phone 7 este foarte customizabila si permite instalarea iconitelor si a aplicatiilor pe ecranul principal, in functie de preferintele utilizatorului. Deci, fie ca alegeti sa fiti informati constant despre ce se intampla pe retelele sociale sau vreti sa setati alarma de dimineata, o puteti face dintr-un singur loc, fara a fi nevoiti sa navigati dintr-o aplicatie in alta.

2. Conectivitate sporita

Cu Windows Phone 7 veti fi conectati in permanenta – uploadezi poze pe Facebook, Twitter si alte retele sociale in timp real, sincronizezi muzica si filme prin Zune, stai pe net la viteze de pana la 7.2 Mbps sau te uiti la filme pe televizorul din living direct de pe telefonul mobil, prin streaming wireless.

3. Productivitate

Windows Phone 7 vine preinstalat cu Office Mobile, adica veti putea edita, imparti sau sincroniza documente, indiferent de locatie. In plus, puteti accesa Windows Marketplace pentru a descarca o multime de aplicatii in contul Windows Live (care ofera pana la 25 de Gb spatiu de stocare), aplicatii care pot fi accesate ulterior, direct de pe telefonul mobil.

LG Optimus 7 este primul telefon LG cu Windows Phone 7, disponibil de la 9 euro, in magazinele Vodafone si pe www.vodafone.ro

Ce sistem de operare preferati? Alegeti pe Facebook, in operatiunea “Nume de Cod: Optimus”

HR
HR
Ajouter un commentaire