Audio-Video

 

Este întotdeauna palpitant sã ai un televizor nou în casã. Totul e clar, elegant, curat și reprezintã suma celor mai avansate tehnologii la acel moment. Dupã acest articol din New York Times, se pare cã oamenii înlocuiesc televizoarele vechi „odatã la cinci-șapte ani”.

Cu toate acestea, ce faci cu vechiul televizor? Date din SUA, publicate de Agenția de Protecție a Mediului (EPA) arata cã aproximativ 24 de milioane de televizoare folosite au fost pur și simplu aruncate la gunoi în 2010. Același raport arată, de asemenea, că deșeurile electronice, incluzând aici şi televizoarele, reprezintã mai mult de “5% din toate deșeurile solide municipale” din intreaga lume în fiecare an. O problemă serioasã care nu trebuie trecutã cu vederea.

În acest articol, echipa LG Blog oferă mai multe sfaturi și opțiuni pe care le puteți lua în considerare atunci când alegeți sã reciclați, nu sã aruncați televizoarele vechi.

1. Cãutați centre de reciclare locale care acceptă televizoare

 

 • Existã posibilitatea ca unele centre sã nu accepte electronice aşa cã verificați lista lor de elemente acceptate înainte de a pleca;
 •  Înainte sã lãsați televizorul, asigurați-vã că încă mai funcționează;
 •  Puneți televizorul vechi cu grijã în cutia originală (sau un carton mare) și ambalați-l în pânză moale.

 

2. Lăsați televizorul la o stație locală de reciclare

 • Verificați dacă există taxe de reciclare;
 • Din nou, asigurați-vă că centrul acceptă televizoare pentru reciclare;
 •  Unele componente pot avea nevoie să fie reciclate separat, verificați la centru ce componente trebuie scoase;
 • Magazinul de unde ați cumpărat televizorul poate accepta produsul în programul lor de reciclare propriu, astfel verificați cu ei în primul rând;
 • Pot exista companii în oraș care vin și ridicã televizoare pentru reciclare de acasă sau de la birou aşa cã verificați dacã transportul televizorului este dificil.

 

3. Vindeți televizorul pe un site de licitații online

 • Publicarea informațiilor despre televizor (specificații, seria, imagini), îi poate crește valoarea şi probabilitatea ca acesta sã fie vândut;
 • Cãutați produse similare scoase deja la licitație pentru a stabili un preț bun.
 • Folosiți un site de licitații cunoscut ca sã evitați orice fraudã online.
 • Verificați termenii și condițiile privind restituiri, plăți și alte specificații pentru orice site de licitații.

 

4. Cãutați programe speciale de reciclare în comunitatea voastrã

Poate sunteți norocoşi şi există programe speciale de reciclare. De exemplu, LG are un program de reciclare din SUA care acceptă gratuit produse electronice folosite și ambalate LG! Deci, cãutați aceste programe în comunitatea voastrã, economisiți bani şi ajutați mediul înconjurător în acelaşi timp!

 

5. Fiți pregătiți pentru următoarea dată când veți avea nevoie sã reciclați un televizor

Este posibil să fi achiziționat recent un televizor nou, dar chiar și acesta se va învechi într-o zi şi va avea nevoie sã fie reciclat. Pregãtiți-vã din timp, pãstrați manualul televizorului și orice alte componente suplimentare cum ar fi cablurile de alimentare și altele. De asemenea, informații cu privire la data achiziționării, seria și modelul televizorului vor fi de ajutor mai târziu.

 

HR
HR
Ajouter un commentaire